Kiderült, hol építi új gyárát a kínai óriáscég

Alibaba acquired NetEase Kaola, said Alibaba Group Holding Ltd  2 billion acquisition Alibaba China Chinese e-commerce finance Kaola NetEase logo
--FILE--Picture of the Alibaba logo outside its headquarter in Hangzhou city, east China's Zhejiang province, 25 July 2019. Alibaba Group Holding Ltd said on Friday it has acquired NetEase Kaola, the cross-border e-commerce platform of NetEase Inc, for $2 billion, 6 September 2019.
Vágólapra másolva!
A világ egyik legnagyobb techvállalata, az Alibaba nemrég bejelentette, hogy új okosgyárat építenek Hangcsouban, és ezzel beszállnak az e-kereskedelmi lánc beszállítói piacára is.
Vágólapra másolva!

Az Alibaba sajtóközleménye szerint az új gyárat az egyik leányvállalatuk, a Xunxu Digital Technology fogja irányítani és elsősorban szépségipari cégekkel működnek majd együtt, Kiemelték, hogy az e-kereskedelmi tevékenységük révén (övék a Tmall nevű webáruház is) befolyt adatok segítségével a márkák könnyebben tudják majd meghatározni, hogy mik lehetnek a jövő slágertermékei.

Jack Ma, az Alibaba alapítója még 2016-ban beszélt arról, hogy az ilyesfajta technológia az egyik legfontosabb lehet a cég jövője szempontjából.

Illusztráció Forrás: Imaginechina via AFP/Stringer - Imaginechina/Stringer

A cég mostani bejelentése egyébként összhangban van a kínai trendekkel, hiszen a legtöbb e-kereskedelmi vállalat folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy beszálljon a gyártásba.

A Reuters szerint az Alibaba gyárépítése jól jelzi azt is, hogy a kínai óriás egyre nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az offline műveleteire is.

Ez a terjeszkedés már 2016-ban megkezdődött, amikor az Alibaba Freshippo néven megnyitotta első fizikai üzletét. A franchise ma már Kínában szinte mindenhol jelen van és több száz üzlettel rendelkezik.