A gyorsvasút a következő legfontosabb szlovák-magyar közlekedési projekt

SZIJJÁRTÓ Péter; DOLEZAL, Andrej
Komárom, 2020. szeptember 17. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Andrej Dolezal szlovák közlekedési miniszter (b) találkozója az új komáromi Duna-híd (Monostori híd) avatása előtt 2020. szeptember 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az új és legfontosabb közlekedési projekt Magyarország és Szlovákia között a Budapestet Pozsonyon keresztül Varsóval összekötő gyorsvasút - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a komáromi híd átadásán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter azt mondta, a gyorsvasút célja, hogy öt és fél órára csökkentse a jelenlegi 11-12 órás utazási időt Budapest és Varsó között, és másfél óra alatt el lehessen jutni Pozsonyba.

A miniszter ismertette:

a gyorsvasút magyarországi szakasza Budapesttől Móron keresztül Győrig tart majd,

és tárgyalnak a szlovákokkal, hogy Győr és Dunaszerdahely között vagy Rajkánál vigyék át a vonalat Szlovákiába, ahonnan Pozsonyon keresztül Csehország érintésével Varsóig halad majd.

- mondta Szijjártó Péter.

A gyorsvasút külön pályát kap, amelyen óránként 350 kilométeres sebességgel közlekedhetnek a személyszállító vonatok - tette hozzá Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Andrej Dolezal szlovák közlekedési miniszter találkozója az új komáromi Duna-híd (Monostori híd) avatása előtt szeptember 17-én Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd