Aprópénzért veszi meg a nagy múltú brit fogadóirodát egy Las Vegas-i kaszinó

A világ legdrágább épületei
LAS VEGAS, NV - JUNE 19: A general view of The Wynn Las Vegas Resort which will be the scene of the NHL Awards Ceremony Wednesday evening as photographed on June 19, 2012 in Las Vegas, Nevada. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Caesars Entertainment vásárolhatja meg a közel száz éves brit fogadóirodát, a William Hillt. A legfrissebb információk szerint a Las Vegas-i kaszinótulajdonos vállalat 2,9 milliárd fontot fizethet majd, azonban az Apollo nevű amerikai alapkezelő is versenyben van.
Vágólapra másolva!

A tőzsdén jegyzett William Hill mintegy száz éves múltra tekint vissza és az egyik legnagyobb brit fogadóirodának számít. Az elmúlt időben viszont a cég egyre nehezebb helyzetbe került, amin - a koronavírus-járvány mellett - az is rontott,

hogy egyre kevesebben mennek be és fogadnak a fizikai irodákban, az emberek már inkább online teszik meg a téteket.

A BBC értesülései szerint Caesars Palace kaszinó tulajdonosa leginkább a William Hill amerikai fogadóirodái iránt érdeklődik, amelyekből 170 van 13 államban. A Caesars vezérigazgatója, Tom Reeg elmondta, hogy számukra kifejezetten izgalmas, hogy kombinálhatják az online és a fizikai fogadás világát.

Las Vegas látképe Forrás: Getty Images/Bruce Bennett

A Caesars már jelenleg is 20 százalékban tulajdonosa a William Hill amerikai részlegének, azonban most már teljes egészében felvásárolnák a vállalatot, ezért pedig 2,9 milliárd fontot ajánlanak. A Caesars mellett az Apollo nevű amerikai alapkezelő is érdeklődik, ők azonban egyenlőre még nem hozták nyilvánosságra az ajánlatukat.