Fontos bejelentést tett a legendás ékszerkereskedő vállalat

gyémánt eljegyzési gyűrű
NEW YORK - JULY 31: A detailed shot of the Hearts On Fire diamond engagement ring at the announcement about The Final Engagement scheduled at Yankee stadium on September 18th at Michael C Fina on July 31, 2008 in New York City (Photo by Donald Bowers/Getty Images for Hearts On Fire)
Vágólapra másolva!
A Tiffany & Co. bejelentette, hamarosan minden korábbinál átláthatóbban közlik azokat az információkat, melyek az ékszereikben lévő gyémántok származási országára, illetve az ellátási lánc állomásaira vonatkoznak, írja a Bloomberg. A vállalat célja, hogy ezzel megnyugtassa azokat a vásárlókat, akik amiatt aggódnak, hogy a megvásárolt ékszerek drágakövei tisztességtelen termelésből származnak.
Vágólapra másolva!

A 183 éves múltra visszatekintő, különleges ékszerekkel és más luxuscikkekkel foglalkozó Tiffany bejelentette, hogy idén októbertől az iparágban eddig példátlan részletességgel teszi hozzáférhetővé ügyfelei számára az egyedi gyémántok beszerzésére és származására vonatkozó információkat.

A vállalat ígérete szerint,

az ügyfelek az újonnan beszerzett egyedi gyémántok esetében, hamarosan nyomon követhetik azok útvonalát, onnantól kezdve, hogy kiemelik azokat a földből, egészen az ékszerekbe kerülésükig.

A cég ezzel kívánja megnyugtatni azokat a vásárlókat, akik amiatt aggódnak, hogy az ékszerben lévő gyémánthoz esetleg emberi jogok megsértése vagy gyerekmunka kapcsolódik.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Donald Bowers

A minden korábbinál nagyobb átláthatóságot ígérő vállalat azt is közölte, hogy nem szerez be gyémántokat olyan, a kitermelés körül sok bizonytalanságot mutató országokból, mint Angola vagy Zimbabwe. A cég globális beszerzési lánca egyébként Namíbiától Kambodzsáig terjed, de Dél-Afrikában és Oroszországban is vannak közvetett beszállítóik.

Komoly kihívást jelent az, hogy a többségében mindössze néhány milliméteres kövek "eredettörténetét" pontosan bemutathassák a vásárlóknak.

A koronavírus-járvány érzékenyen érintette a gyémántipart is. A kitermelési iparág vezető vállalata, a DeBeers szerint

a globális gyémántüzlet nagysága évente eléri a 80 milliárd dollárt,

ám idén az értékesítések várhatóan elmaradnak ettől.