Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jelentős változások jönnek az OTP Bank fiókjaiban

OTP, OTP Bank, OTP Bank Nyrt., Országos Takarékpénztár, OTP logó, OTP bankfiók, bankfiók, bank, bank fiók
Vágólapra másolva!
Eddig is ajánlott volt a maszkviselés az OTP Bank fiókjaiban, szeptember 1-jétől azonban elővigyázatosságból kötelező lesz – hívja fel a figyelmet a pénzintézet. A biztonságos banki ügyintézés érdekében már sokan tértek át az elektronikus csatornákra. A bankcsoport működése a járványhelyzet alatt is zökkenőmentes volt.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank ügyfelei és dolgozói egészsége érdekében számos megelőző biztonsági intézkedést vezetett be a koronavírus-járvány megjelenésével. A fiókokban kézfertőtlenítőket helyeztek ki, plexivel választották el az ügyfeleket és az ügyintézőket, gyakoribb takarítást vezettek be, felhívták a figyelmet a távolságtartásra, és maszk viselését ajánlották az ügyféltérben - foglalja össze az azenpenzem.hu.

Szeptember 1-jétől azonban elővigyázatosságból a maszk viselése kötelező lesz a bankfiókokban, ahogy ez az üzletekben és a környező országokban is megszokott

– hívja fel a figyelmet a bank. A bank azt kéri az ügyfelektől, hogy foglaljanak időpontot, így csökkentve a fiókban töltött időt.

A pénzintézet hangsúlyozza:

mindent megtesz továbbra is azért, hogy biztonságosan tudjon szolgáltatni.

Ahogy korábban, úgy jelenleg is elsősorban az online csatornákat ajánlják az ügyfeleknek a banki ügyintézésre.

A koronavírus-járvány kitörése óta a bank ügyfelei közül egyre többen élnek is a digitális szolgáltatások nyújtotta lehetőségekkel. A kezdeti időszakban a mobilbanki csatornákra történő új regisztrációk heti száma 12 százalékkal nőtt, ami a veszélyhelyzeti időszak után is magasabb szinten maradt. A bejelentkezések számában nagyjából 10 százalékos, az aktív tranzakciók számában csaknem 15 százalékos növekedést tapasztaltak.

A növekedés motorja mindkét esetben a mobilbanki csatorna volt.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

A fiókot látogatók száma a korábbi 75 százalékára csökkent, ami azt jelenti, hogy 25 százalékuk tért át a gyors és biztonságos online banki ügyintézésre az elmúlt hónapokban.

A bank hangsúlyozza, hogy bár remélik, hogy nem jön el a második hullám, de készülnek rá; folyamatosan figyelik az aktuális helyzetet, hogy időben meg tudják hozni a szükséges intézkedéseket. (A legfrissebb intézkedésekről itt tájékozódhat.)

Az OTP Csoport működése a járványhelyzet alatt is zökkenőmentes volt.

Az első fél év adatai is azt mutatják, hogy a járvány ellenére jól teljesít a bank. A teljesítő hitelállományok 8 százalékkal nőttek. A babaváró hitelek iránt továbbra is erős volt az érdeklődés, az első hat havi szerződött összeg elérte a 132 milliárd forintot. A piaci alapú személyi hitelek állománya az egy évvel korábbi időszakénál 19 százalékkal, az előző negyedévinél pedig 5 százalékkal volt nagyobb a második negyedévben.

A lakáshitelek állománya 2020 első felében az előző év hasonló időszakához képest 15 százalékkal nőtt, míg a második negyedévben az első negyedévhez képest 4 százalékkal bővült. A hazai vállalati hitelek állománya pedig az első félévben 16 százalékkal nőtt 2019 első feléhez képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről