Hatékonyabb cukorral állt elő egy vállalat

cukor, kristálycukor, illusztráció
Vágólapra másolva!
Saját „hatékonyabb" cukrának kereskedelmi léptékű gyártására kötött megállapodást egy (mostanáig meg nem nevezett) észak-amerikai cukorfinomítóval egy DouxMatok nevű izraeli cég. A különleges édesítőszert tartalmazó első termékek 2021-ben jelenhetnek meg a piacon, írja a Store Insider.
Vágólapra másolva!

A DouxMatok Cukorcsökkentő Megoldása (Sugar Reduction Solution) egy szilícium-dioxid (kova) nevű vegyületet használ a cukormolekulák hordozásához, aminek köszönhetően ugyanannyi cukorral édesebb élelmiszereket lehet előállítani.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A szilícium-dioxid hatékonyabban tudja szétteríteni az édes ízt a nyelv felületén, mint amennyire a cukor arra pusztán önerőből képes lenne.

A DouxMatox szerint a saját termékükből

a hagyományos cukorhoz képest akár 40 százalékkal kevesebb mennyiség is elég az ugyanolyan intenzitású édes zamat eléréséhez.

Amint azt a társaság a Food Navigatornak elmondta, már a saját édesítőszerük második generációs változatát fejlesztik, amely a szilícium-dioxid helyett egy bizonyos rostot használ hordozóanyagként. A cég azt állítja, hogy némely alkalmazásokban ez a megoldás még hatékonyabb lesz majd.