A várakozások felett teljesített az osztrák olajtársaság

- Horizontal
The headquarters building and logo of Austria's energy group OMV are seen in Vienna on November 7, 2012. Austrian oil and gas group OMV said on Wednesday that nine-months net profit rose 21 percent as production in Libya reached levels last seen in early 2011 at the start of the uprising that toppled Moamer Khadafi. AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN (Photo by ALEXANDER KLEIN / AFP)
Vágólapra másolva!
Felülteljesítette az elemzői várakozásokat az OMV a második negyedévben.
Vágólapra másolva!

A készlethatástól tisztított működési eredmény elérte a 145 millió eurót, meghaladva a várt 52 millió eurót, míg az egy évvel korábbitól 74 százalékkal maradt el - írja az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalója.

A vállalatnak adózott eredmény soron is sikerült 65 euró profitot elkönyvelnie, míg az elemzők csupán 8 milliós eredményt vártak.

Az OMV bécsi központjának homlokzata Forrás: AFP/ALEXANDER KLEIN/Alexander Klein

Az idei évre vonatkozóan a prognosztizált 80 százalékos kapacitáskihasználtság helyett 85 százalékos kihasználtsággal tervezi a vállalat a működését, és 40 dolláros átlagos hordónkénti olajárral számol. A finomítói marzsok várhatóan elmaradnak a várt átlagos 4 dollár/hordós értéktől, inkább csak a 3 dollárt érhetik el idén.

Az osztrák olajtársaság mellett a napokban az egyik legnagyobb iparági szereplő, a Shell is pozitív második negyedéves adatokat közölt - mindez optimizmusra adhat okot a Mol hamarosan megjelenő eredménybeszámolójával kapcsolatban.