Egy amerikai cég megalkotta az okos ébresztőórát

alvás alszik reggel ébredés Tartósabbak és boldogabbak lennének a házasságok, ha külön ágyban aludnának az emberek
Vágólapra másolva!
Vannak, akiket könnyen kivet az ágy, de sokan küzdenek a reggeli ébredéssel. Ők leggyakrabban ma már a mobiljukat használják ébresztőóraként, mint ahogy sok minden másra is. A mobil azonban már rögtön ébredéskor elég nagy stresszforrásnak számít, hiszen egyből közli az éjszaka érkezett közösségi üzeneteket, munkahelyi leveleket, a várható időjárás viszontagságait vagy a bulvárhíreket. Egy amerikai cég olyan ébresztőórát fejlesztett ki, amelyik mindenben megfelel a mai kornak, de nincs internetkapcsolata, ezáltal nyugodt ébredést biztosít.
Vágólapra másolva!

Mi az első, amikor reggel felébredünk? Általában az okostelefonunkkal kezdjük a napot, mint ahogy azzal is zárjuk. A Loftie-t gyártó cég olyan kutatásokra hivatkozik, melyek szerint

a mobiltelefon eltávolítása a hálószobából az egyik legjobb módszer az alvás hosszának és minőségének javítására.

Vagyis pont arra, amire kifejlesztették a Loftie-t, vagyis egy olyan multifunkciós ébresztőórát, amelyik leszoktatja használóit arról, hogy okostelefonjukat ébresztőóraként használják. A készülék ugyanis tartalmaz kijelzőt, kétfázisú ébresztést, sőt még éjszakai fényforrásként is szolgálhat, de nem tartalmaz internethozzáférést, ezért mentesülünk vele a reggeli stressztől.

A kijelzés és a fények mellett hangokat is képes kiadni, például olyan zajt, amely segít elaludni (egyébként számtalan okostelefonos alkalmazás is létezik erre a célra). Ezek a tudományos kutatások alapján kialakított, vagy a természetet idéző zajok (például madárcsicsergés vagy az eső hangja) nyugalmat biztosítanak az agynak az elalváshoz, főleg azok számára, akik nem tudnak teljes csendben elaludni. Így a Loftie egy médialejátszó is, mely az ébredés mellett az elalvásban, vagy más relaxációs tevékenységekben is segít, jó minőségű, beépített hangszóróval. A médialistája összeszinkronizálható az okostelefonunkkal is.

A lefekvéskor a nyugodt alvásunkra, a reggeli ébredéskor pedig a napkezdésünkre káros a mobiltelefon Forrás: Shutterstock

Az ébresztés során két fázist alkalmaz a készülék azért, hogy a használói valóban felébredjenek.

Az első hang csak enyhén ébreszt, és utána veszi át a szerepet a második, normál ébresztő fázis.

A készüléknek van egy tartalék akkumulátora is, amely segít megőrizni a pontos időt és biztosítja az ébresztést áramszünet esetén is.

Íme egy bemutató videó a Loftie-ról.

A készülék gyártója 222 948 dollárhoz (mintegy 69 millió forinthoz) jutott nemrég az egyik legnépszerűbb közösségi finanszírozással foglalkozó oldalon, az Indiegogo-n tartott gyűjtő kampányukkal. Ebből indítják el a készülék sorozatgyártását. A gyártó 2020 novemberétől vállalja a megrendelt termékek kiszállítását.

Akik addig sem szeretnék nélkülözni a Loftie nyújtotta komfortot, azok próbálják meg repülős üzemmódba kapcsolni a mobiljukat lefekvés előtt és úgy ébredni vele...