A Tesla perli egyik riválisát, mert állítólag üzleti titkokat loptak tőlük

New York International Auto Show 2019 OPENING USA United States CAR vehicle auto Autoshow new york autoshow 2019 New York International Auto Show 2019
elektromosautó
NEW YORK, USA - APRIL 17: Rivian RT1 is on display during the New York International Auto Show on April 17, 2019 in New York, United States. Atilgan Ozdil / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Bloomberg számolt be róla, hogy a Tesla beperelte a Rivian nevű elektromos autókat gyártó vállalatot. A vádak szerint egykori Tesla dolgozók szigorúan bizalmas információkat, üzleti titkokat loptak el a cégtől ás adták át azokat a riválisnak.
Vágólapra másolva!

A Tesla szerint a Rivian azért alkalmazott több korábbi Tesla dolgozót, mert azok bizalmas információkkal szolgáltak a cégről, ráadásul az elektromos autógyártó buzdította is a volt alkalmazottakat az információk átadására.

A Rivian jelenleg a legjobb anyagi helyzetben lévő elektromosautó-gyártó startup, az elmúlt másfél évben 5 milliárd dollárt gyűjtöttek a befektetőktől. A vállalat prémium kategóriás pickupja várhatóan 2021-ben mutatkozik majd be, tehát a Tesla Cybertruck megjelenésének évében.

A Rivian összesen 2400 alkalmazottat vett fel az utóbbi időben, közülük 178-an régebben dolgoztak a Teslánál,

hetvenen pedig egyenesen a Teslától jelentkeztek munkára a konkurens cégnél.