Apránként adogatják el az eBay-t

eBay
Vágólapra másolva!
Az eBay-nek, a világ egyik legnagyobb online piacterének az anyagi helyzete elég bizonytalanná vált az utóbbi időben, ezért arra kényszerült, hogy dollármilliárdokért árulja a cég egyes részeit. Most éppen az oldal apróhirdetéseit kezelő alvállalatot adják el a szintén internetes kereskedéssel foglalkozó norvég Adevintának.
Vágólapra másolva!

Sajtóértesülések szerint az Adevinta-eBay üzlet 9,2 milliárd dollár értékű lehet. Az eBay gyakorlatilag azóta csúszik lefelé, amióta különváltak a PayPay-lal. Utána ráadásul megváltak a StubHub jegyértékesítő oldaltól is, amelyet a Viagogo nevű botránycégnek adtak el 4 milliárd dollárért.

eBay Forrás: Shutterstock

Az eladások után az eBay-nek mára gyakorlatilag csak saját online piactere maradt, most viszont még ebből is le kell csípniük néhány darabot annak érdekében, hogy az évek során egyre nehezebb helyzetbe került vállalatot valahogy a víz fölött tartsák.

Idén ráadásul az internetes cégek versenyében is hátrébb kerültek, hiszen a Walmart megellőzte az eBay-t, mint az Egyesült Államok második legnagyobb e-kereskedelmi vállalata.

Az apróhirdetéssel foglalkozó részleg eladása után azonban a cég értéke már csalogató lehet néhány vállalat számára, hiszen nagyjából 40 milliárd dollárért fel lehetne vásárolni. Az Amazon valószínűleg próbálkozni sem fog, mert egy ilyen lépést versenyellenesnek tartana a szabályozó hatóság és megakadályozná. Azonban több kínai cég is érdeklődhet az eBay iránt, a legvalószínűbbnek az Alibaba tűnik.