Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kínában folytatódik a hamisítványok elleni küzdelem

Hermes luxus kézitáska
MIAMI BEACH, FL - DECEMBER 05: Model Ines Rivero, wearing a top by Kenzo, a skirt by Isabel Marant, and bag by Hermes, attends Art Basel Miami Beach 2013 at the Miami Beach Convention Center on December 5, 2013 in Miami Beach, Florida. Aaron Davidson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A helyi rendőrség tájékoztatása szerint idén több mint 242 millió dollár értékű hamisított terméket semmisített meg, és közel 240 hamisítással foglalkozó egységet derített fel – összesíti az Asia Times.
Vágólapra másolva!

A Kunlun 2020 elnevezésű, a szellemi tulajdonhoz fűződő jogsértések elleni küzdelemre összpontosító különleges kampány során a sanghaji rendőrség idén több mint 230 ügyet oldott meg,

és több mint 60 márka törvényes jogait és érdekeit védte meg.

Illusztráció Forrás: AFP/2013 Getty Images/Aaron Davidson

A legsúlyosabb hamisítást a Victoria's Secret és a Chanel márkák ellen követték el, ezeknek az értéke meghaladja az 50 millió jüant. A rendőrség emellett kilenc gyanúsítottat tartóztatott le.

Az ügynek nagy visszhangja volt az internetes platformokon, az emberek üdvözölték a rajtaütéseket, azonban többen tartanak a hamisítványok felderítésének nehézségétől, mondván, az e-kereskedelemi weboldalakon nagyon sok hamisítvány kapható.

A webáruházakban értékesített hamis termékek száma a világjárvány következtében megnövekedett.

Sokan a kijárási korlátozások közepette interneten vásárolnak, nem pedig üzletekben, ez pedig több lehetőséget teremt a hamisítóknak – foglalta össze Zhao Zhanling, a Kínai Egyetem szellemi tulajdonjogokkal foglalkozó központjának vezető elemzője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről