Zöldkötvény-kibocsátás szervezésére adott megbízást az ÁKK

Államadósság Kezelő Központ Zrt., ÁKK
Budapest, 2019. március 15. Az Államadósság Kezelő Központ (Ákk Zrt.) bejárata a Csalogány és Medve utca sarkán a II. kerületben. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Magyarország mandátumot adott első euróban denominált, Zöldkötvény kibocsátásának főszervezői feladataira a Credit Agricole CIB, az ING Bank és a J.P. Morgan pénzintézetnek - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A kötvényből befolyó összeget a kibocsátó a központi költségvetés egyes zöld kiadásainak finanszírozására és refinanszírozására fogja fordítani a szuverén Zöldkötvény keretprogramjával összhangban.

Az euróban denominált, benchmark méretű és futamidejű értékpapírt a piaci feltételek alakulásától függően várhatóan a közeljövőben bocsátja ki az állam.

Az Államadósság Kezelő Központ (Ákk Zrt.) bejárata Forrás: MTI/Róka László

Május végén módosított finanszírozási tervében az ÁKK már célzott arra, hogy a 4 milliárd euróra emelt devizakötvény-kibocsátási keretből már áprilisban megvalósult 2 milliárd euró devizakötvény kibocsátása után továbbra is tervben van Zöldkötvények kibocsátása, euróban, japán jenben, és amennyiben erre lehetőség adódik kínai jüanban.