Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ezeken a helyeken ellenőriz az adóhatóság a héten

Egyszerűsített havi bevallást kínál az adóhatóság az átalányadózóknak
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 22-én kezdődő 26. héten.
Vágólapra másolva!

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. júniusban az alkalmi kitelepüléseken a számla-, nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését, a webshopokban a számla-, nyugtaadást és az áruk eredetét, továbbá az építkezéseken a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 22. és 26. között ellenőrzik a távol-keleti árukat értékesítő, forgalmazó adózókat, ideértve a kereskedőket, piacokat, bevásárlóközpontokat és éttermeket is.

Az ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják, illetve esetenként az áruk eredetének vizsgálatára is sor kerülhet.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a vendéglátókat ellenőrzik június 22. és 28. között, a megye egész területén. Az igazgatóság munkatársai egész nyáron ellenőrzik a szezonálisgyümölcs-árusokat is a boltokban, piacokon és közterületen.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Vizsgálatokra számíthatnak még az építkezéseken dolgozó kivitelező vállalkozások is.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Békés megye

2020. június 15. és 28. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyei éttermeket, gyorséttermeket és pizzériákat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését és az 5 százalékos kedvezményes áfakulcs alkalmazását vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 22. és 26. között a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentéseit és az online pénztárgépek adatkommunikációját ellenőrzik.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 22. és július 3. között a Velencei-tónál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését.

Az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, valamint az online pénztárgépekből érkezett adatok alapján kockázatos adózók számíthatnak ellenőrzésre.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai júniusban a szezonális zöldség- és gyümölcsárusokat és a „szedd magad gyümölcs" akciókat hirdető vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. június 23. és 24. között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzi a megye területén. Az online pénztárgép használatára kötelezettek, a nyugtaadást már korábban elmulasztók, valamint az online pénztárgépből érkező adatok értékelése során feltárt kockázatos adózók számíthatnak ellenőrzésre.

Illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. júniusban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét ellenőrzik az idényzöldséget és -gyümölcsöt, valamint a virágot árusítóknál.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 22. és július 3. között a cipő- és ruhakereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. június 22. és 26. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 22. hétfő: Bátonyterenye és környéke
  • június 23. kedd: Balassagyarmat és környéke
  • június 24. szerda: Rétság és környéke
  • június 25. csütörtök: Szécsény és környéke
  • június 26. péntek: Salgótarján és környéke

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pizzériákban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága továbbra is folytatja azoknak az üzleteknek és vendéglátóhelyeknek a helyszíni ellenőrzését, amelyeknél a pénztárgép üzemeltetésében valamilyen hiányosság, anomália tapasztalható. Emellett a 26. héten ellenőrzésekre számíthatnak az alábbi tevékenységet végző vállalkozások: a pékségek és az építőipari kivitelező cégek és vállalkozók.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 22. és 26. között az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik.

Illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

A revizorok vizsgálják a foglalkoztatottak bejelentését, a foglalkoztatással kapcsolatos nyilvántartások vezetését és az egyszerűsített foglalkoztatás szabályait.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • június 22. hétfő: Bonyhád
  • június 23. kedd: Paks
  • június 24. szerda: Dombóvár
  • június 25. csütörtök: Tamási
  • június 26. péntek: Tolna

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 22. és 26. között ellenőrzik a vendéglátóhelyeket és fagylaltozókat.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • június 22. hétfő: Balatonkenese, Balatonakarattya
  • június 23. kedd: Révfülöp, Balatonszepezd
  • június 24. szerda: Badacsonytomaj, Badacsonytördemic
  • június 25. csütörtök: Alsóörs, Csopak
  • június 26. péntek: Veszprém

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. június 17. és 26. között a cipő- és ruhakereskedőket ellenőrzik.

Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

ADÓtraffipax

A NAV honlapján elérhető ADÓtraffipax rovat előre jelzi, hogy hol és mikor kell számítani vizsgálatokra. Az ellenőrzések előre meghirdetésével a NAV támogatja és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket. Jó tudni azonban, hogy a NAV előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről