Kiderült, mikortól repülnek újra a világ legnagyobb utasszállítói

Airbus A380
An aircraft of Emirates designed on the theme of Expo 2020 Dubai prepares to land at the Beijing Capital International Airport in Beijing, China, 20 June 2018. Emirates has unveiled an aircraft on the theme of Expo 2020 Dubai. The Emirates Airbus A380 aircraft is based on the Expo 2020 logo inspired by an ancient gold ring excavated in Dubai. Emirates is the Official Airline Partner of Expo 2020 Dubai.
Vágólapra másolva!
Július 15-től ismét A380-as repülőgépek közlekednek a Dubaj és London Heathrow, illetve Párizs közötti útvonalakon. A világjárvány miatt az Emirates légitársaság ideiglenesen leállította utasszállító flottáját, de fokozatosan újraindítja járatait, és az A380-as visszatérte újabb lépés a normális üzemmenet visszaállítása felé, számol be arról az Airportal.hu.
Vágólapra másolva!

A vállalat bejelentette, hogy július 15-től a londoni és a párizsi útvonalán újból szolgálatba állítja az Airbus A380-as utasszállító repülőgépeit. Az egyik legjobb légitársaságnak tartott cég flottájában jelenleg 115 van az óriásgépekből.

A tervek szerint fokozatosan, az utasok igényei és a tapasztalatok alapján, további célállomásokra is visszaállítják az A380-asokat.

A légitársaság az utasok, valamint a személyzet biztonsága érdekében átalakította a fedélzeti szolgáltatásait a korábban bevezetett egészségügyi intézkedései alapján.

A cég egyik A380-as gépe Forrás: AFP/Imaginechina/Zhao Xiaojun

Az Emirates jelenleg 40 úti célra biztosít járatokat, emellett bejelentette, hogy újraindítja járatait Dhakkába (június 24-től) és Münchenbe is (július 15-től). Dubajban pedig július 7-én szigorú egészségügyi intézkedések bevezetése mellett újraindul a nemzetközi légiforgalom, így az utazók dubaji összeköttetéssel utazhatnak a Közel-Kelet, Európa, Amerika, valamint az ázsiai–csendes-óceáni régió között, ha megfelelnek a rendeltetési ország utazási és belépési feltételeinek.

Az Airportal a foglalási rendszerek adataira hivatkozva azt közölte, hogy a korábban tervezett július 15-ről az Emirates újabb két héttel augusztus 1-re halasztotta a Dubaj és Budapest közötti járatainak újraindítását.