Hamarosan újabb hírek érkeznek az emeletes motorvonatokról

A Stadler KISS emeletes motorvonatok fedélzeti képe
Vágólapra másolva!
A Dunakeszi Járműjavító (DJJ) 1 milliárd eurós (azaz mintegy 350 milliárd forint értékű), 1300 vasúti személykocsiról szóló megrendelés nagyobbik részét hozza Dunakeszire, ahol 680 vasúti személykocsit gyártanak majd az Egyiptomi Nemzeti Vasúttársaság részére. A korábbi tulajdonos 2017-ben szerződött a svájci Stadler vasúti járműgyártóval a KISS emeletes motorvonatok végszerelésére és hatósági vizsgáztatására, a MÁV-Start pedig 40 darab emeletes járművet rendelt is a Stadlertől. A Magyar Nemzet megkérdezte a svájci cég magyar leányvállalatát a folytatásról.
Vágólapra másolva!

Dunai Zoltán, a Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta a lapnak, hogy „Amint lehetséges, leülünk a Dunakeszi Járműjavító új menedzsmentjével, hogy megismerjük egymás álláspontját a közös projekttel kapcsolatban.

A Stadler KISS emeletes motorvonatok fedélzeti képe Forrás: MÁV-Csoport

Mint az Origo korábban megírta, a Dunakeszi Járműjavító új tulajdonosai, a TMH csoporthoz tartozó TMH International AG valamint a Magyar Vagon Zrt. (MA-VAG), egy

1 milliárd euró (350 milliárd forint) értékű, 1.300 vasúti személykocsiról szóló megrendelés nagyobbik részét hozzák el Dunakeszire, ahol 680 vasúti személykocsit gyártanak majd az Egyiptomi Nemzeti Vasúttársaság részére.

A megrendelés keretében összesen 5 különböző típusú vasúti kocsi készül, amelyek közül 2 típust gyártanak Dunakeszin.

A TMH Hungary Kft. már meg is kezdte a magyar beszállítók kiválasztását a projekthez.

Mutatjuk, mikor indul vasárnap a Nyugatiból az első, új, emeletes vonat

Vasárnap áll forgalomba az első KISS emeletes motorvonat Magyarországon. Az április 5-éig terjedő időszakra a vasúttársaság külön közzétette az összes emeletes vonat indulási időpontját az egyes végállomásokról. A járatokra Budapesten belül érvényes BKK bérlettel menetjegy megváltása nélkül is fel lehet szállni.

A Stadlerrel kötött szerződés eredményeképpen idén már forgalomba is állt az első emeletes Stadler motorvonat Magyarországon, de a koronavírus-járvány miatti határzár óta ideiglenesen nem közlekedik.

Forrás: Magyarnemzet.hu