Kormányzati támogatást kap az önvezető autók fejlesztése

Önvezető autó
Nir Gideon, development expert at the company Mobileye in Jerusalem, drives around inside an "autonomous Audi" near Jerusalem, Israel, 09 May 2016. The company has developed an algorithm and a chip which could intervene in driving and prevent accidents. Photo: Stefanie Jaerkel/dpa
Vágólapra másolva!
Az önvezető autózáshoz kapcsolódó közös kutatás-fejlesztést valósít meg a Robert Bosch Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból (NKFI Alap) támogatott projekt összköltsége több mint 1,66 milliárd forint, a támogatás meghaladja a 993 millió forintot – összegzi a Magyar Hirlap.
Vágólapra másolva!

A projekt indulása kapcsán kiadott közlemény szerint a konzorciumvezető a Budapesti Fejlesztési Központ, amely Németország után a Bosch második legnagyobb európai fejlesztési helyszíne. A konzorciumi partner a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Magyarország egyik vezető kutatóegyeteme.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Stefanie Järkel

A konzorcium a projekt megvalósításával szeretné meglévő teszt-automatizációs környezetét fejleszteni, illetve a rendszerszintű- és autós teszteléseket hatékonyabbá tenni.

A kutatás-fejlesztésnek fontos társadalmi és gazdasági hatása is van, erősíti Magyarország autóiparban elfoglalt meghatározó szerepét – emelték ki a közleményben.

A 2023-ig tartó konzorcium, azaz

a szerződéses együttműködés vezetője a Budapesti Fejlesztési Központ,

ami Németország után a Bosch második legnagyobb európai fejlesztési helyszíne.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból támogatott projekt összköltsége több mint 1,66 milliárd forint, a támogatás meghaladja a 993 millió forintot.