Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Volkswagen önvezető autókat fejlesztő vállalatba fektetett

Volkswagen VW új logó
01 March 2019, Lower Saxony, Wolfsburg: An employee mounts a VW logo on the front of a VW Tiguan during final assembly at the VW factory. Photo: Julian Stratenschulte/dpa
Vágólapra másolva!
A Reuters értesülései szerint a Volkswagen 2,6 milliárd dollárt fektetett az Argo AI nevű, önvezető autók fejlesztésével foglalkozó vállalatba.
Vágólapra másolva!

Az Argót 2016-ban alapította Bryan Salsky és Peter Rander, azonban a mostani befektetést követően a vállalatot már a Volkswagen és a Ford irányítja. Az utóbbi röviddel azután szállt be a startupba, hogy azt létrehozták, míg a Volkswagen a napokban zárta le 2,6 milliárdos beruházását.

A befektetésről még tavaly júliusban állapodtak meg a vállalatok, és ez alapján a 2,6 milliárd dolláros tőkebevonás mellett a Volkswagen 500 millió dollárnyi részvényt is megvásárol a Fordtól.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Julian Stratenschulte

Szintén fontos része az egyezménynek, hogy a Volkswagen az önvezető autókra specializálódott teljes müncheni részlegét átirányítja az Argóhoz, amelynek létszáma ennek köszönhetően több mint ezer dolgozóval bővül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről