Másfélszeresére nőtt a Takarék Faktorház forgalma áprilisban

közjegyző notary public
Vágólapra másolva!
Másfélszeresére növekedett a Takarék Faktorház forgalma áprilisban az előző havihoz képest, és a veszélyhelyzet kihirdetése óta többszörösére nőtt az érdeklődés a vevőkövetelések előzetes megfinanszírozására, azaz a faktorálásra - közölte a Takarék Faktorház az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A Takarék Faktorház adatai szerint az elmúlt időszakban főként budapesti és Pest megyei székhelyű, a szolgáltató szektorban működő, sok embert foglalkoztató cégek fordultak a faktorálás felé. Rajtuk kívül jellemző a kórházi beszállítók és építőipari cégek érdeklődése, de szinte az összes szektorból érkezik megkeresés.

Jelentős az érdeklődés a biztosítással kiegészített finanszírozás után, ami azt mutatja, hogy egyre többen számítanak arra, a mostani helyzetben partnerük nem tud fizetni.

Az exportáló cégektől érkeznek olyan jelzések a faktorházhoz, hogy a külföldi vevők fizetési morálja is romlott az elmúlt időszakban, ezért a külföldre szállító vállalkozások körében is nő az igény a biztosításra.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Egy válsághelyzetben sok cég számára jelent gyakran egyedüli megoldást a faktorálás, ezt az elmúlt havi forgalomnövekedés is mutatja.

- idézi a közlemény Garamszegi Tamást, a Takarék Faktorház vezérigazgatóját. Idén erős évük lesz a faktorcégeknek, várakozásaik szerint a válság ellenére meg tudják ismételni a tavalyi, minden korábbi évet meghaladó teljesítményt.

A Takarék Faktorház faktoring forgalma az elmúlt két év alatt 86 százalékkal nőtt, adózás előtti eredménye ebben az időszakban megduplázódott a közlemény szerint. A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a Takarék Faktorház 2018-ban 49,635 millió forint adózás előtti eredményt ért el az előző évi 42,027 millió forint után.