Az Egyesült Államokban is kinyitnak a Disney-parkok

Disneyland, Párizs
Disney characters Mickey and Mini mouse pose in front of the Sleeping Beauty Castle to mark the 25th anniversary of Disneyland - originally Euro Disney Resort - on March 16, 2017 in Marne-La-Vallee, east of the French capital Paris. The 25th anniversary celebrations will begin on March 26, 2017 with parades, various shows and a firework's display. / AFP PHOTO / BERTRAND GUAY
Vágólapra másolva!
Május 20-án újranyit az orlandói Walt Disney World, miután több mint egy hónappal ezelőtt bezárták a parkot. Május 11-én nyitották meg a sanghaji parkot, és várhatóan a vállalat további négy parkja is hamarosan látogatható lesz – összegzi a MarketWatch.
Vágólapra másolva!

Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója a Disney második negyedéves befektetői tanácskozásán elmondta, hogy korai lenne megmondani, hogy mikorra várható a vállalat szórakoztató parkjainak teljes körű újranyitása.

Illusztráció Forrás: AFP/Bertrand Guay

Kínában és Hongkongban a parkok januárban zártak be, a tokiói februárban, míg az amerikai és a párizsi parkok márciusban álltak le a járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések eredményeként. Ugyanakkor a sanghaji park május 11-én – korlátozott látogatószámmal – újraindult, míg az orlandói Walt Disney World - a mostani tervek szerint - május 20-án nyit meg ismét.

A parkok éttermei és szállodái, valamint a harmadik fél által üzemeltetett boltok már korábban kinyithattak, szigorúan betartva az egészségügyi előírásokat.

Ugyanakkor az élménypark nem minden része lesz elérhető eleinte, a teljes nyitás egyik fontos eleme, hogy mikortól indul be a légiközlekedés.

Illusztráció Forrás: AFP/Xinhua News Agency/Ren Long

Sanghajban a parkot lépcsőzetesen nyitják újra, hetente 5 ezer látogatóval növelve a résztvevők számát – a Shanghai Disney Resort 80 ezer látogató befogadására alkalmas.

Utazási szakértők azonban megjegyezték, hogy

nem egyértelmű, hogyan működne az Egyesült Államokban az előre foglalási rendszer,

mivel a legtöbben normál jegyet vesznek, amikor ellátogatnak a parkba. A Disney ugyanis rendszeresen az adott nap látogatószámától függően módosítja az árakat. Ugyanakkor, akik éves bérlettel rendelkeznek, bármelyik nap bemehetnek a parkba.

Illusztráció Forrás: AFP/Xinhua News Agency/Ren Long

Az újranyíló parkokban kötelező a maszk viselése, továbbá hőmérséklet ellenőrzést tartanak, és táblákkal figyelmeztetik az embereket a távolságtartásra.

Az alkalmazottak is maszkot viselnek, ez alól kivételt képeznek azok, akik egy-egy Disney szereplőt személyesítenek meg. Vagyis Hamupipőke nem fog maszkot viselni, de a távolságtartás miatt a látogatóknak sem lesz lehetősége közös fotót készíteni, vagy aláírást kérni.

Ugyanakkor az attrakciók is megváltoznak, mivel a távolságtartás miatt ki kell hagyni egy-egy ülést, de például a 3D-s technológiát felhasználó túrák – ahol a látogatók szemüveget kapnak – is elmaradhatnak, mivel ezeket nem lehet arcmaszkokkal együtt viselni.

A vállalat részvényeinek ára csütörtökön három százalékkal növekedett.