Sanghajban nyit újra az első Disneyland

Disneyland, Párizs
A general view shows the Sleeping Beauty Castle as Disneyland - originally Euro Disney Resort - marks the 25th anniversary on March 16, 2017 in Marne-La-Vallee, east of the French capital Paris. The 25th anniversary celebrations will begin on March 26, 2017 with parades, various shows and a firework's display. / AFP PHOTO / BERTRAND GUAY
Vágólapra másolva!
Sanghajban január óta tart zárva a helyi Disneyland a járvány miatt, azonban március 9-én már megnyithatott néhány, a parkhoz tartozó létesítmény, így például a szálloda. Akkor az üzemeltetők több biztonsági intézkedést is életbe léptettek, most pedig úgy tűnik, hogy akár már május közepén látogatható lesz az egész park.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két hétben a sanghaji Disneyland fokozatosan nyitott meg bizonyos részlegeket és készült fel a teljes újraindításra. Ennek érdekében több egészségügyi intézkedést is hoztak, így például csak elővételben vett jegyekkel lehet majd a parkba látogatni, hogy ne alakuljanak ki hosszú sorok a pénztáraknál, valamint a különböző játékoknál.

A parkhoz tartozó moziban is új rendszer lép életbe. Korlátozzák, hogy egy-egy vetítésen egyszerre hányan tartózkodhatnak a teremben és az emberek között több széket üresen kell hagyni.

Illusztráció Forrás: AFP/Bertrand Guay

Emellett a játékok és egyéb látványosságok előtt vonalakat festenek fel, amely jelezni fogja, hogy hol állhatnak meg az emberek. Szintén fontos intézkedés, hogy az alkalmazottakat és a vendégeket is szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogják, hogy van-e lázuk.

Emellett a személyzet bármikor ellenőrizheti azt a QR-kódos alkalmazást, amelyet a látogatók telefonjára telepítettek.

Ennek segítségével ellenőrizhető, hogy ki mekkora egészségügyi kockázatot jelent. A zöld jelzéssel rendelkezők szabadon mozoghatnak majd a parkban. Moszkvában is hasonló rendszert vezettek be. Többek között az alkalmazás segítségével lehet csak tömegközlekedési eszközt igénybe venni.