Szeptemberig fizetési könnyítést kapnak a hajók a Panama-csatornán

Port Of Los Angeles Officials Blame Tariffs For Drop In Cargo Traffic GettyImageRank1 business finance and industry bestof topix
kína
teherhajó
Kínai teherhajó érkezik az Egyesült Államok egyik legforgalmasabb kikötőjébe, Los Angelesbe.
Vágólapra másolva!
A Panama-csatorna működését irányító gazdasági társaság átmenetileg könnyítéseket léptetett életbe a hajók áthaladására vonatkozóan a járvánnyal összefüggésben.
Vágólapra másolva!

Már nem kérnek foglalási biztosítékot és a foglalási díj előre fizetését a visszaigazolást követően, ehelyett az áthaladni szándékozó áruszállító hajóknak közvetlenül a csatornába való behajózást megelőzően kell kifizetniük a szükséges biztosítékot. Így akarnak könnyíteni a járvány miatt nehéz helyzetbe került ügyfeleiken, azaz a szállítmányozási társaságokon - írja a gcaptain.com.
A Panama-csatornát üzemeltető társaság közleményében azt írják, hogy

már több mint egy évszázada kiszolgálják ügyfeleiket, nehezebb és könnyebb időszakokban egyaránt, ezért tisztában vannak azzal, hogy nekik is alkalmazkodniuk kell a mostani megváltozott helyzethez.

Úgy vélik: az elkövetkező hónapok mindannyiuk számára nagyon sok kihívást tartogat, ezért ilyen módon szeretnének könnyíteni valamelyest a partnereikre nehezedő terheken.

Illusztráció Forrás: AFP/2019 Getty Images/Mario Tama

A döntés 120 napig, azaz szeptember 1-jéig marad hatályban.

Nem ez az első intézkedésük az utóbbi időszakban a Panama-csatornán való áthaladás szabályozása érdekében. Januárban már több biztonsági előírást vezettek be a saját, kiszolgáló, illetve az áthaladó hajók személyzetének védelme érdekében, majd márciusban még szigorítottak rajtuk.