Digitális összefogás: okostelefont kapnak a rászorulók

Vágólapra másolva!
Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója kijelentette, hogy a Digitális összefogás keretében 616 feltöltőkártyás okostelefon kerül rászoruló családokhoz. A kezdeményezés keretében így olyan diákok jutnak az eszközökhöz, akik eddig nem tudtak részt venni a digitális oktatásban, mert nem rendelkeztek az ehhez szükséges technológiai felszereléssel.
Vágólapra másolva!

A mostani adományozás új fejezetet nyit a Magyar Telekom, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), illetve az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport munkájában.

Révész Máriusz, az akciócsoport vezetője elmondta, hogy a digitális összefogásban fontos szerepe volt az ITM alá tartozó Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnek is, amely SIM-kártyákat biztosítja a készülékekhez, írja a Magyar Nemzet.

Az akciócsoport feladatai közé tartozik az önkéntes kezdeményezések és az adományozás felügyelése mellett a civil mozgalmak felkarolása is.

Révész Máriusz szerint az összefogás rendkívül sikeres, ezt az is bizonyítja, hogy a Segítunkegymasnak.hu oldalra eddig több mint hatezer felajánlás érkezett.