Nagyon jó hazai epertermés várható az idén

NAGY István
Budapest, 2020. május 30. Nagy István agrárminiszter földiepret vásárolt a Dunakorzón felállított, a hazai földiepret népszerűsítő pünkösdi eperpiacon 2020. május 30-án. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak a gyümölcsfogyasztásra, az elmúlt időszak napsütéses időjárásának köszönhetően nagyon jó epertermés várható - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztéséért felelős államtitkára szombaton Budapesten.
Vágólapra másolva!

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak a gyümölcsfogyasztásra,

az elmúlt időszak napsütéses időjárásának köszönhetően nagyon jó epertermés várható

- mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztéséért felelős államtitkára szombaton Budapesten.

A hazai epertermés 90 százalékát belföldön értékesítik Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Feldman Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által szervezett pünkösdi eperpiacon hozzátette, több mint 550 profi termelő és több száz kisebb gazdálkodó termel epret Magyarországon.

Magyarországon 700-800 hektáron, 6000-8000 tonna földiepret termelnek évente,

ennek 90 százalékát belföldön értékesítik.

A Dunakorzón rendezett esemény célja, hogy arra bíztassa a fogyasztókat, keressék a közvetlenül a termelőtől származó friss, biztonságos, magyar termékeket és élelmiszereket.

Nagy István agrárminiszter földiepret vásárolt a Dunakorzón felállított, a hazai földiepret népszerűsítő pünkösdi eperpiacon, 2020. május 30-án Forrás: MTI/Soós Lajos

A magyar földieper jó minőségű, friss és ízletes - hangsúlyozta az államtitkár, megjegyezve, hogy a több ezer kilométerről Magyarországra érkező epreket gyakran még zölden szedik le, a leszedés után viszont már nem termel cukrot, azaz pirosabb még lehet, de ízletesebb nem.