Augusztusban újraindul a tengeri luxusutakat kínáló hajótársaság

Norwegian Joy
The newest cruise ship of the Meyer Shipyard in Papenburg, "Norwegian Joy", arrives at the Northern Sea during his transfer passage through the river Ems gate in Oldersum, Germany, 27 March 2017. The giant, built for the Chinese market, will wait for the next tide there. The 324 metre long and 167,800 BRZ large passanger ship of the US shipping company Norwegian Cruises will dock at the Dutch Eemshaven and will then leave for the North Sea. Photo: Ingo Wagner/dpa
Vágólapra másolva!
A Carnival Cruise Line nevű luxus tengeri utakat szervező hajózási vállalat bejelentette, hogy augusztus elején ismét megkezdi a működését. Nagy meglepetésre hatalmas volt az érdeklődés és a cég szerint az előző év azonos időszakához képest hatszorosára nőtt a foglalások száma.
Vágólapra másolva!

Az American Express utazási ügynökségnél is kétszeresére nőttek a Carnival Cruse Line útjaira érkezett foglalások az előző évhez képest.

Szerintük ennek oka, hogy jelenleg a járvány miatt különösen jó áron lehet befizetni a nyaralásokra, és ezért sokan lecsapnak a foglalásokra és a szervezett utakra.

Az érdeklődők többsége az ügynökség szerint fiatal, egészséges és főleg a karantén nehézségei miatt gondolkodik ennyire előre, hiszen a zenei fesztiválok elmaradása miatt az utazás az egyetlen lehetőségük a nyári programokra és az élményszerzésre. Az American Express szerint az emberek többsége egyáltalán nem aggódik az utazás egészségügyi kockázatai miatt.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ingo Wagner

A Carnival egy Instagram bejegyzésben részletezte, hogy milyen biztonsági protokollt fognak bevezetni annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen az emberek nyaralása.

Kijelentették, hogy továbbra is betartják a hatóság által hozott rendeleteket, ezért még az augusztusi indulás sincs kőbe vésve.

A vállalat korábban abban reménykedett, hogy már áprilisban vagy májusban meg tudja kezdeni az utak szervezését, azonban ezt a dátumot először július 26-ra, majd augusztus 1-re módosították.