Az amerikai légitársaságoknál kötelező lesz a maszk viselése

parkoló repülőgépek, koronavírus, repülőtér, Egyesült Államok, Kalifornia
VICTORVILLE, CA - MARCH 24: A Delta Air Lines jet taxis passed Southwest Airlines jets to be parked with a growing number of jets at Southern California Logistics Airport (SCLA) on March 24, 2020 in Victorville, California. As the coronavirus pandemic grows, exponentially increasing travel restrictions and the numbers of people in quarantine, airlines around the world are scrambling to find places to park a majority of their fleet as they wait to see how the situation will play out. David McNew/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A The Mercury News értesülései szerint az amerikai légitársaságoknál hamarosan kötelező lesz a védőmaszk viselése a koronavírus járvány miatt.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok legnagyobb légitársaságai, köztük az American Airlines, a Delta Air Lines, a Southwest és a United Airlines nemrég bejelentették, hogy a repülőgépeken a teljes utazás ideje alatt kötelező lesz a védőmaszkok viselése.

Nemcsak az utasokra vonatkozik az új szabályozás, hanem a személyzetre is.

Kurt Stache, az American Airlines alelnöke bejelentette, hogy az új szabályozások május 11-én lépnek életbe. Ennél hamarabb tervezi a védőmaszk kötelező hordására vonatkozó szabályok életbeléptetését a JetBluem a Delta és a United, hiszen ezek a vállalatok már május 4-től lépnek a járvány visszaszorításának érdekében. A Southwest május 11-re tűzte ki az időpontot, a Frontier pedig május 8-ra.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/David Mcnew

Bill Lentsch, a Delta ügyfelekért felelős igazgatója kijelentette, hogy ezentúl több helyet fognak biztosítani az utasok között, és gyakrabban, alaposabban fogják tisztítani a gépeket is. Hozzátette, hogy új intézkedéseknek köszönhetően nagyobb biztonságban lesz a személyzet és az utasok is, valamint a komfortjukat is növeli a védőmaszk kötelező használata.

A legtöbb esetben az utasoknak maguknak kell gondoskodniuk a védőmaszkokról, ezeket a légitársaság nem fogja biztosítani számukra.

A Southwest viszont bejelentette, hogy amennyiben valaki elfelejtett hozni, akkor ők biztosítani fogják az arcmaszkokat és a kézfertőtlenítőt is.