Júniustól újraindítja budapesti járatait az Air France

Air France repülőgép
(FILES) This file photo taken on April 11, 2018 shows Air France planes at Paris Charles de Gaulle Airport in Roissy, north of Paris. Air France shares went into a tailspin on the Paris stock exchange on May 7, 2018 after the resignation of the strike-hit company's CEO. In early bourse business Air France stock was down nearly 13 percent at 7.08 euros. / AFP PHOTO / Philippe LOPEZ
Vágólapra másolva!
Egyre több légitársaság jelenti be, hogy újraindítja budapesti járatait, az Air France júniustól, a Finnair júliustól közlekedik ismét a Liszt Ferenc repülőtérre.
Vágólapra másolva!

Az Air France keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint június első hetétől közlekednek ismét a gépeik, az első időszakban heti egyszer, a hó végén viszont már minden nap.

A légitársaság június végéig több európai, észak-amerikai és ázsiai útvonalon újítja fel a légi kapcsolatokat, az utazási korlátozások függvényében 75 repülőgéppel közlekednek június végétől, ez a járvány előtti kapacitás 15 százaléka.

A Finnair a honlapján közölte, hogy júliusban elindítja korábban felfüggesztett járatai egy részét. Először heti egy, a hónap végén már heti négy járatot tervez a helsinki légitársaság Budapestre. Az Air France-hoz hasonlóan a Finnair is újraindítja több transzkontinentális járatát, az Egyesült Államokba, Japánba és Kínába is.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren május elején kezdett el bővülni az elérhető járatok száma, a Wizz Air mellett a KLM, a Lufthansa és a Swiss jelentette be, hogy ismét indítanak járatokat a magyar fővárosba.

Illusztráció Forrás: AFP/Philippe Lopez

A Magyar Nemzet értesülései szerint A318/A320 típusú gépekkel indul majd újra a Budapest-Párizs Air France járat. Az utasoktól a légitársaság azt kéri, hogy utazás előtt mindenképp informálódjanak az indulási, cél- és tranzitországokban érvényes beutazási és tartózkodási szabályozásról, és minden esetben készítsenek B tervet az utazás és szállás tekintetében.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a Franciaországba, és annak tengerentúli területeire érkező utasokat a helyi hatóságok különböző igazolások felmutatására kötelezik, ezek listája a francia belügyminisztérium weboldalán elérhetők.

A légitársaság a biztonság érdekében több fontos szabályt is bevezet. Többek között a gépeket hátulról előrefelé, fokozatosan töltik majd fel.

Alaposabban fogják takarítani és fertőtleníteni a gépeket, és a rövidebb utak esetében párnákat sem fognak adni, de az étel- és italfelszolgálást is felfüggesztik. A hosszabb járatokon is csökkentve lesz az ételek felszolgálásának gyakorisága, és előtérbe kerülnek a zárt, egyesével csomagolt élelmiszerek.

Emellett Párizsban minden felszállás előtt kötelező lázmérés lesz,

az utasokat pedig a checj-in-nél nagyobb távolságokkal és műanyagfallal védik a fertőzéstől. A gépeken is előtérbe kerül a megfelelő távolságtartás. Ott a legtöbb esetben egyes üléseket szabadon hagynak majd.