Pert indított a WeWork korábbi vezérigazgatója

Adam Neumann
NEW YORK, NY - JANUARY 17: Judge, Co-founder and CEO of WeWork, Adam Neumann appears on stage as WeWork presents Creator Awards Global Finals at the Theater At Madison Square Garden on January 17, 2018 in New York City. Cindy Ord/Getty Images for WeWork/AFP
Vágólapra másolva!
A WeWork társalapítója, Adam Neumann pert indított a japán SoftBank Group és Vision Fund ellen – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

A WeWork korábbi vezérigazgatója, Adam Neumann pert indított vállalatának legnagyobb támogatója, a SoftBank Group ellen, hogy így végleg lezárjon egy 3 milliárd dolláros részvényvásárlási ajánlatot.

A WeWork társalapítója, Adam Neumann. Forrás: AFP/2018 Getty Images/Cindy Ord

Az irodamegosztásokkal foglalkozó cég 9,6 milliárd dolláros finanszírozási mentőcsomagban állapodott meg SoftBankkal tavaly októberben. A lépéssel egyúttal a japán befektetőhöz került a startup működtetésének és ellenőrzésének a joga, azonban a koronavírus-járvány miatt a mentőcsomagot felfüggesztette a SoftBank.

Áprilisban a SoftBank bejelentette, hogy nem finanszírozza tovább a céget,

mert számos előfeltétel nem teljesült.

WeWork irodaház. Forrás: wework.com

A SoftBank jogi igazgatója, Rob Townsend, a volt cégvezető állításait valótlannak nevezte, mivel szerinte a SoftBanknak „nem volt kötelezettsége" teljesíteni az ajánlatot, amiben a korábbi vezető – aki a legnagyobb kedvezményezett is egyben – közel egymilliárd dollár értékű részvényt akart eladni.