Végre jó hírek érkeztek az egyik legnagyobb amerikai légitársaságról

parkoló repülőgépek, koronavírus, repülőtér, Egyesült Államok, Kalifornia
VICTORVILLE, CA - MARCH 24: A Delta Air Lines jet taxis passed Southwest Airlines jets to be parked with a growing number of jets at Southern California Logistics Airport (SCLA) on March 24, 2020 in Victorville, California. As the coronavirus pandemic grows, exponentially increasing travel restrictions and the numbers of people in quarantine, airlines around the world are scrambling to find places to park a majority of their fleet as they wait to see how the situation will play out. David McNew/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Southwest tájékoztatása szerint májusban a foglalások pozitívan zártak, vagyis többen foglaltak, mint ahányan lemondták útjukat, ennek köszönhetően a légitársaságnak sikerült lassítania készpénztartalékának felélését. Ugyan a járvány komoly csapást mért a szektorra, a társaságok mégis bíznak abban, hogy rövid időn belül helyreáll a kereslet.
Vágólapra másolva!

A Southwest becslései szerint naponta 30-35 millió dollár közötti összeget égetett el a második negyedévben,

ez viszont hamarosan 20 millió környékére csökkenhet, mert májusban már több utas foglalt jegyet, mint ahányan visszamondták utazásukat.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/David Mcnew

A vállalat ráadásul az elmúlt időszakban pozitív tapasztalatokat is szerzett, hiszen júniusra ugyan csak kicsivel, de javultak a foglalási arányok és úgy tűnik, hogy az embereknek van igénye az utazásra, bár sokan továbbra is tartanak a vírustól.

Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb légitársasága, a Delta és az American után, azt is közölte, hogy júniusban 45-55 százalékos csökkenésre számítanak a foglalások terén az előző év azonos időszakához képest.

Ez némi javulás, hiszen májusban még 60-70 százalékkal foglaltak kevesebben 2019 májusával összevetve.