Megnőtt az igény a mesterséges intelligenciák iránt

mesterséges intelligencia
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány következtében a mesterséges intelligenciák iránti kereslet növekedni fog a jövőben, amit nemcsak a videojátékok vagy közösségi médiához használnak, hanem a vállalati működésnél és a kórházi rendszerekben is elengedhetetlenné válik – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

Az International Data Corporation piackutató cég szerint a mesterséges intelligenciához kapcsolódó állások száma világszerte 26 százalékkal fog növekedni idén, mivel a járvány leküzdésének elősegítésére több orvosi intézmény és vállalat is alkalmazta sikerrel.

Illusztráció Forrás: Science Photo Library/SERGII IAREMENKO/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Sergii Iaremenko/Science Photo L

– nyilatkozta Ritika Gunnar, az IBM adatvédelmi alelnöke.

Ez a lehetőség pedig új állásokat hozhat létre a munkaerőpiacon.

Annak érdekében, hogy eltávolítsák az elfogultságot a mesterséges intelligenciákból, az azon dolgozó emberek különböző szemléletére van szükség, ami azt jelenti, hogy több nő dolgozhat ezen területen a jövőben – összegezte Gunnar.

Az IBM most kiadott új jelentésben megállapította, hogy a mesterséges intelligenciával kapcsolatban a szakemberek többsége (85 százalék) úgy gondolja, hogy

az ipar ezzel az utóbbi években változatosabbá vált, ami pozitív hatással volt a technológiára is.

A vállalat jelentése kitért arra is, hogy elmúlt években nőtt a női munkavállalók száma ezekben a speciális iparágakban.

Illusztráció Forrás: Science Photo Library/MACROVECTOR / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Macrovector / Science Photo Libr

Az Észak-Amerikában, Európában és Indiában megkérdezett több mint 3 ezer ember 86 százaléka állította, hogy a mesterséges intelligencián alapuló rendszerek ma már képesek elfogultság nélkül döntéseket hozni.

Lisa Bouari, az OutThought AI Assistants ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a mesterséges intelligenciák iránti kereslet nemcsak a munkahelyteremtésben segíthet, hanem a technológiai ipar fejlődésében is.