Új, ingyenes eszközzel segíti a YouTube a videókat készítő cégeket

vlogger blogger Magyar youtuberek szexuális visszaélései – Botrány van kibontakozóban?
Vágólapra másolva!
Tekintettel a koronavírus-járvány miatti önkéntes karanténokra, sok vállalkozás az online térbe helyezte át az ügyfelekkel való kommunikációt és többek közt videókkal próbálja fenntartani vevőköre érdeklődését. Ehhez nyújt most egy ingyenes segítséget a Youtube.
Vágólapra másolva!

A Video Builder elsősorban azoknak a cégeknek nyújt segítséget, amelyeknek nincsenek erőforrásaik a videókészítés „nulláról történő" elindításához. Az új segítség animálja a statikus anyagokat - tehát a képeket, szöveget és logókat - a Youtube által felkínált zenével. A felhasználó számos elrendezés közül választhat a videó célja és üzenete alapján, testreszabhatja a színeket és a betűtípust, majd

gyorsan létrehozhat egy rövid YouTube-videót, mindössze 6-15 másodperc alatt.

A Google-t az is motiválta az új eszköz kifejlesztésében, hogy - mint írják - a személyes videózás sok országban ma már nem praktikus, ráadásul ezek sok időbe is kerülnek. Ezzel az eszközzel bármilyen vállalkozás könnyen létrehozhat egy videót, amellyel elősegítheti az ügyfeleivel való kapcsolattartást és folyamatos tájékoztatásukat, legyen szó akár egy reklámkampányról, akár egy webhelyről vagy egy e-mail kampányról.

Új eszköz, a Video Builder segíti a kicsi, tapasztalat nélküli cégek videókészítését a Youtube-on Forrás: Shutterstock

A különböző vállalkozások eltérő igényei vannak. Egy étterem például a „boldog órákra" (happy hours) építhet kampányt, míg egy szupermarket új termékeket vagy szolgáltatásokat reklámozhat mozgó utcai felvételekkel. A Video Builder így sokféle, kisebb és kevésbé tapasztalt vállalkozásnak is segíthet.

A Video Builder azonban még mindig tesztelés alatt áll, így csak a béta verziója érhető el.

Egy regisztráció segítségével azonban bárki használhatja a teszt alatt is.

A regisztráció azonban csak egy igénybejelentést jelent, tehát nem biztosít azonnal hozzáférést az eszköz használatához. A Google azt ígéri, hogy az igényeket feldolgozza, és amint lehetséges, megadják a hozzáférést is.

Forrás: Blog.google