Sok banknál elindult az új növekedési hitelprogram

Magyar Nemzeti Bank, MNB, MNB székház, Szabadság tér 9., székház
Vágólapra másolva!
Elkezdték a bankok az új növekedési hitelprogram, az NHP hajrá közvetítését a kis- és középvállalatoknak hétfőn - közölték a pénzintézetek az MTI érdeklődésére hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az MNB április elején bejelentett újabb konstrukciójában a vállalatok számára

1500 milliárd forintnyi forrás nyílik meg, amely legfőbb célja a munkahelyek és a gazdaság versenyképességének megtartása, illetve erősítése.

A Budapest Bank közölte, hogy elkezdték az NHP hajrá közvetítését a vállalati ügyfeleknek, és kibővített kapacitásokkal, valamint például a távoli aláírás bevezetésével támogatják a zökkenőmentes ügyintézést, ezzel párhuzamosan készülnek a gazdaságvédelmi programban várhatóan kihirdetésre kerülő további kamattámogatott hitel- és garanciatermékek bevezetésére.

A Takarékbank közölte: piaci súlyát meghaladó mértékben tervezi növelni vállalati hitelezését a következő hónapokban,

a meglevő termékek mellett aktívan kínálja a piacon most megjelent és megjelenő valamennyi finanszírozási terméket. A Takarékbank és a Budapest Bank közös konzorciumában működtetett MFB Pontokban a már folyósított 200 milliárd forint mellett az idei évre tervezett 40 milliárd forint kiközvetítését is teljesíteni fogják a közleményük szerint, a válság ellenére.

A Gránit Bank a mai naptól számítógépen és mobilon is elérhetővé tette az NHP hajrá hitel igénylését

a bank honlapjáról. Az igénylési folyamat gyors előszűrésből, online adatbevitelből és digitális dokumentumfeltöltésből áll.

A bankok sorra jelentik be a részvételüket az MNB növekedési hitelprogram hajrá konstrukciójának közvetítésében Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az MKB Bank, ahogyan eddig is, a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy a kedvezményes finanszírozási lehetőségeket minél hamarabb ügyfelei részére is elérhetővé tegye, ezért már az indulás első napján lehet igényelni a konstrukciót.

Az OTP Banknál napokon belül elérhetővé teszik az NHP hajrá konstrukcióit.

Szakértőik már dolgoznak a programhoz kapcsolódó hiteltermékek előkészítésén, hogy az MNB előírásai mellett az ügyfelek igényeinek is maximálisan megfeleljenek.

A Raiffeisen szintén fogadja már az érdeklődéseket, a részletszabályok tisztázása azonban még folyamatban van,

de a konkrét szerződéskötések és a folyósítások rövid időn belül elindulhatnak. Ahhoz, hogy minél szélesebb ügyfélkör számára elérhetővé tudják tenni a terméket, várják a Garancia krízis alapok részletszabályait, hogy minél előbb fedezetként bevonhatók legyenek az NHP hajrá ügyletek mögé.

A CIB Banknál májusban lesz elérhető az új hitelkonstrukció.

Addig is vállalati banki tanácsadóik és kkv-kapcsolattartóik előzetesen segítenek minden érdeklődőnek a termékfeltételek megértésében. A terméktájékoztatónak megfelelően az NHP hajrá 1 millió forinttól 20 milliárd forintig igényelhető, a maximálisan nyújtható hitelösszeget ügyletenként, a kérelem jóváhagyása során határozzák meg.