Fontos lépés a nyitvatartási korlátozások feloldása

koronavírus, vírus, járvány, Budapest, zárva, closed, felhívás, kiírás, plakát, bezárt üzlet, bezárt bolt, zárt üzletek, zárt boltok
Vágólapra másolva!
Nagy horderejű lépés a kereskedelem számára az üzletek időkorlátozás nélküli nyitva tartásának lehetősége - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek a miniszterelnök szerdai bejelentésére reagálva.
Vágólapra másolva!

A kereskedelemben a koronavírus-járvány legnagyobb kárvallottja az a mintegy 80 ezer üzlet, amelybe a kijárási korlátozás miatt egyáltalán nem mehettek be a vásárlók, ezek között említette Vámos Görgy a ruházati és cipőboltokat, könyvesboltokat, játékboltokat, sportszerboltokat.

Az elmúlt időszakban ezeknek az üzleteknek nem volt forgalma, és ahol működik webáruházi értékesítés, ott sem pótolta a kiesést az ebből származó bevétel.

- mutatott rá az OKSZ főtitkára.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Főként a kisebb üzletek kerültek nagyon nehéz helyzetbe, így annál nagyobb segítség, minél előbb indulhatnak - tette hozzá. Vámos György ugyanakkor jelezte: a részletekről még nincsenek információk, így nem tudni, hogy pontosan milyen területekre vonatkozik majd az időkorlátozás feloldása. A kereskedelmi szövetség főtitkára nem számít a forgalom ugrásszerű növekedésére, inkább fokozatos felfutást tart valószínűnek.