A brit királyi cipőkészítők is bajba kerültek

Károly herceg meseszép panziót nyitott a család egyik kastélyában
Vágólapra másolva!
Beszüntetette a gyártást az a brit cipőkészítő vállalat, amely Károly herceg cipőit is biztosítja. A northamptoni székhelyű Tricker 191 éves történetében ez az első alkalom, hogy be kell zárniuk.
Vágólapra másolva!

Még a második világháború idején sem volt példa arra, hogy a Tricker cipőkészítő leállítsa a termelését. Akkor ugyanis a cég a brit hadsereg számára gyártott bakancsokat. A 191 éve működő, northamptoni székhelyű vállalat azonban most bezárta a kapuit – írja a BBC.

A társaság ügyvezető igazgatója, Martin Mason hangsúlyozta, a jelenlegi egy példa nélküli szituáció.

A Tricker egyébként a múlt hónapban csukta be a londoni üzletét, majd két héttel ezelőtt a tokiói boltjukra is lakat került a koronavírus-járvány miatt.

191 év óta először állt le a Károly heceg cipőit is gyártó vállalat Forrás: Bart Lenoir/Shutterstock

A vállalatot 1829-ben alapította Joseph Tricker, és 1989 óta szállít a brit királyi családnak. Ők készítik például Károly herceg cipőit is. A cég tavaly ünnepelte alapításának 190. évfordulóját, amikor Károly herceg személyesen látogatta meg a vállalatot. Ezen kívül ekkor nyílt meg a Tricker első boltja az Egyesült Királyságon kívül, Tokióban.

A Tricker egyébként olyan sztároknak és készített már cipőket, mint a James Bondot alakító Daniel Craig, vagy az amerikai kosárlabdasztár, Shaquille O'Neal.

Mason kiemelte, a cég nem küldi fizetés nélküli szabadságra az összes dolgozóját, mivel a nagyjából 100 fős alkalmazotti létszámból most is többekre szükség van az üzlet működtetéséhez – az online boltjuk ugyanis működik. Ezzel együtt a Tricker most elég nehéz helyzetbe került, mivel a rendeléseinek jelentős része elapadt, ahogy a vállalat március végén arra kényszerült, hogy leállítsa a termelést.