Még legalább augusztusig nem repülhetnek a 737 Max gépek

Boeing 737 MAX
A Boeing 737 MAX típusú gépeket az északnyugati Washington államban gyártják, most kénytelenek leállni vele
Vágólapra másolva!
A Reuters információi szerint a Boeing 737 Max típusú repülőgépek még legalább augusztusig nem szállhatnak fel, mivel továbbra is komoly gondok vannak a régóta hibásan működő szoftverrel.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb repülőgépgyártója abban reménykedik, hogy augusztusra sikerül minden hibát kijavítani a 737 Max típusú repülőgépekkel kapcsolatba és a hatóságok engedélyezik, hogy ismét szolgálatotba álljanak.

Ebből a modellből adták el világon a legtöbbet és sok légitársaság flottájában meghatározó szerepet játszik,

ezért nemcsak a gyártó, hanem más vállalatok számára is komoly fennakadást okoz, hogy nem szállhatnak fel a 737 Max-ok. A Boeing ráadásul januárban teljesen le is állította a gyártást, de ezzel együtt is 400 gép van még raktáron, amelyeket nem tudnak leszállítani.

Illusztráció Forrás: Steve Lynes/Wikipeida

A Southwest Airlines, a legtöbb 737 Max-szal rendelkező légitársaság, nemrég bejelentette, hogy október 30-ig semmiképpen nem fogják használni ezt a típust.

A Boeing áprilisban további teszteket végzett, azonban ennek nyomán újabb problémákra bukkantak a már meglévők mellett, így folyamatosan dolgoznak olyan megoldásokon, amelyek a hatóságok számára is garanciát jelenthetnek arra, hogy az utasok és a személyzet is biztonságban lesznek, ha a 737 Maxok majd ismét felszállhatnak.