Itt a fordulat, megjelentek a vevők az ingatlanpiacon

Eladó lakások, eladó üzletek, ingatlan, eladó ingatlan, lakás, kiadó, Eladó lakások, üzletek Budapesten a koronavírus járvány alatt
Vágólapra másolva!
A Duna House adatai alapján fokozódó vevői érdeklődés mutatható ki az ingatlanpiac elmúlt két hetének aktivitási mutatói alapján, amely mellé egyelőre stagnáló adásvételi szám párosul. A szakemberek a piac fokozatos élénkülését és az enyhülő társadalmi korlátozások miatt tovább emelkedő keresletet várnak a következő időszakban.
Vágólapra másolva!

Az országos ingatlanközvetítő hálózat által regisztrált érdeklődő vevők száma 4 heti bezuhanás után újra emelkedő fázisba kezdett és az előző héthez képest több mint 50 százalékos emelkedést mutat.

A vevői érdeklődés így már csak 26 százalékos elmaradásban van a tavalyi ugyanezen időszakának aktivitásához képest,

szemben az elmúlt hetekben tapasztalt 70 százalékos zuhanáshoz képest.

Forrás: Duna House

A regisztrált vevők mellett az ingatlanmegtekintések száma is hasonló emelkedő tendenciát mutat,

igaz itt még a kijárási korlátozások nehezítik a vevők dolgát.

Az előző héthez mért 50 százalékos növekedés mellett, a tavalyi adatokhoz képest itt még továbbra is jelentős az elmaradás, hiszen tavaly egy hét alatt több mint kétszer ennyi ingatlant néztek meg az érdeklődők.

Forrás: Origo

„Értékesítőink gyorsan reagáltak a kialakult helyzetre és az elmúlt hetekben online, videós lakásmutatásokkal szolgálták ki az ügyfelek igényeit, azonban egyértelműen érződik, hogy a piac teljes helyreállásához a személyes megtekintés teljes körű engedélyezésére lenne szükség." – nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

Visszatértek a vevők a hazai ingatlanpiacra a Duna House mérései szerint Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A növekvő keresleti oldal a vevők helyzethez való alkalmazkodását és a továbbra is fennálló ingatlanpiaci szükségletet mutatja, valamint már megjelentek az alkalmi vételeket kereső befektetők is. Adásvételek tekintetében egyelőre a csökkenés megállását és egy stagnáló időszakot mutatnak az adataink, amely várhatóan a kereslet élénkülése miatt kezd majd visszazárni a következő hetekben." – mondta az elemzési vezető.

A Duna House Barométer kiadványa itt érhető el.