A kínai acélipar megerősödve térhet vissza a járvány után

Horizontal ILLUSTRATION FACTORY STEEL INDUSTRY
This photo taken on June 25, 2011 shows employees working beside a giant cauldron at a steel mill in Hefei, in eastern China's Anhui province. Growth in China's manufacturing activity fell to an 11-month low in June, preliminary HSBC data released on June 23 showed, as Beijing's efforts to cool the red-hot economy continued to bite. CHINA OUT AFP PHOTO (Photo by STR / AFP)
Vágólapra másolva!
A kínai acélgyártók szerint az iparág megerősödve térhet vissza a koronavírus-járvány után. Ennek főbb oka, hogy hamarosan ismét megindulnak a beruházások és az építkezések, így hamar helyre állhat a kereslet az acél iránt.
Vágólapra másolva!

A China Iron and Steel Association (CISA) szerint negyedéves összevetésben jelentős növekedést érhetnek el az ország acélgyártói, mivel folytatódnak a városfejlesztési programok, az építkezések és a más infrastrukturális beruházások.

Illusztráció Forrás: AFP/Str

Kína acél iránti igényei drámaian csökkentek a járvány ideje alatt az idei év első negyedévében és emiatt nem csak a belföldi piacon, hanem globálisan is esett az acél ára. A kínai acélár index 2017 májusa óta a legalacsonyabb szintre esett vissza, ráadásul a legtöbb vállalat előre feltöltötte raktárait.

Ezt mutatja az is, hogy a kulcsfontosságú acélipari vállalatok készletei 17,96 millió tonnára, 88,32 százalékkal nőttek.

A várakozások szerint a növekedést leginkább a régebbi városrészek felújítása fogja hajtani, hiszen nagyjából 39 ezer közösség, összesen több mint hétmillió háztartással vár a fejlesztésekre. Nem csak a kínai acélipari szereplők bíznak a gyors növekedésben, hanem külföldi elemzők is.

Szerintük Kína iparának újjáindítása és a megnövekedett aktivitás globálisan is erősíteni fogja az acél iránti keresletet.

A pekingi kormány korábban már bemutatott egy új tervet, amely szerint 947 milliárd dollárt fordítanak 31 tartomány felzárkóztatására. Az összeg mintegy 23 százalékát az új infrastrukturális beruházásokra fordítják.