Kiemelkedő szerepet tölt be a Takarék Csoport a gazdaság működésének újraindításában

Takarékbank
Vágólapra másolva!
Az ország ötödik legnagyobb pénzintézeteként a Takarék Csoport kiemelkedő szerepet fog betölteni a gazdaság működésének újraindításában és fenntartásában – nyilatkozta a Világgazdaságnak Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Az elnök-vezérigazgató szerint arra ösztönzi majd a világgazdasági szereplőket, hogy csökkentsék kitettségüket, és az ellátási láncaikat sokkal nagyobb mértékben diverzifikálják. A gazdasági szereplők óvatosabbá válnak, miközben

felértékelődik a biztonság és a stabilitás szerepe.

Illusztráció Forrás: Origo

Vida József elmondta, hogy

nincs ok a 2008-as bankcsődökhöz hasonló jelenségekre számítani,

hiszen az ágazatnak most sokkal jobb a tőkehelyzete, mint akkor. Hozzátette, hogy a krízishelyzetnek ugyanakkor költséghatása lesz a bankok működésére.

A pénzintézeteknek meg kell küzdeniük egy tetemes bevételkieséssel, miközben lépést kell tartaniuk a járvány miatt megugrott digitalizációs igényekkel, továbbá versenyezniük kell a fintech cégekkel saját, hagyományos piacaik védelmében is. Ez a hatalmas költségteher ugyanakkor

felgyorsítja a bankok hatékonyságnövelő és költségcsökkentő lépéseit.

Vida József kiemelte: a Takarék Csoportnak is igazodnia kell a gyökeresen megváltozott helyzethez: tovább kell növelnie a hatékonyságot, és jelentősen csökkentenie a költségeket.