Elon Musk hamarosan hihetetlen nagyságú bónuszt kaphat

Elon Musk
(FILES) In this file photo taken on July 19, 2017, Elon Musk, CEO of SpaceX and Tesla, speaks during the International Space Station Research and Development Conference at the Omni Shoreham Hotel in Washington, DC. - Elon Musk's Hyperloop ultra high-speed transport system will be unveiled in Los Angeles in early December with free test rides to the public, the entrepreneur announced. "The first tunnel is almost done," Musk said on Twitter late October 21, 2018. "Opens Dec 10."Responding to comments on Twitter, Musk said there would be an opening event that night and "free rides for the public next day." (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk rendkívül köze került ahhoz, hogy megkapja első részvényopcióját a tavaly kötött szerződéséből, amelynek értelmében a fizetése a Tesla teljesítményéhez kötött. A jelenlegi szerződés 12 szakaszból áll, ennek első szakasza nagyjából 750 millió dollárt jelentene a cégvezér számára.
Vágólapra másolva!

Elon Musknak mind a tizenkét résszakasz teljesítését követően lehetősége lesz 1,69 millió Tesla részvényt vásárolnia 350.02 dolláros részvényenkénti áron.

Hétfőn az elektromos autógyártó értékpapírjainak árfolyama 798,75 dolláron zárt, ez alapján Musk durván 758 millió dollárral lenne gazdagabb, ha ezen az áron válna meg részvényeitől.

Musk akkor teljesíti az első szakaszt, ha a Tesla piaci kapitalizációja egy hat hónapos időintervallumban a 100 milliárd dolláros értéken, vagy afölött végez, A vállalat részvényeinek árfolyama jelenleg 15 százalékkal van a korábbi 917 dolláros rekord alatt, így jelenleg a hat hónapos átlag 96 milliárd dollár.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Azonban a Tesla papírjai az elmúlt napokban ismét lendületet vettek, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az árfolyam tovább közelíti, vagy akár meg is dönti a korábbi csúcsot.

Amennyiben Musk mind a 12 pontot teljesíti a szerződésében, akkor összességében 55,8 milliárd dollárt kereshet. Ehhez arra is szükség van, hogy a Tesla piaci értéke elérje a 650 milliárd dollárt. Ez még eléggé messzinek tűnik, hiszen ez a szám jelenleg 150 milliárd dollár körül van, de már ezzel is piaci értéket nézve a Tesla nagyobb, mint a Honda, a Ford, a General Motors, a Fiat Chrysler, a Mercedes-Benz és a Harley-Davidson összesen.