Az amerikaiak fele már inkább otthonról dolgozna a járvány után is

home office laptop notebook apple macbook otthoni munka távmunka
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy Egyesült Államokban szolgáltató munkaközvetítő portál, a Zippia felmérte, hogy hogyan reagálnak az emberek a távmunkára. Túlságosan meglepő adatok nem érkeztek a felmérésből: az amerikaiak kétharmada képes otthonról dolgozni, és az összes megkérdezett fele szívesen dolgozna otthonról a járványveszély elmúltával is.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járványban több ember dolgozik otthonról, mint valaha. Mivel sok amerikai állam és város bezárja a nem létfontosságú vállalkozásokat, ezért a távolról dolgozó munkavállalók száma az elkövetkező időben még akár tovább is növekedhet.

Sok cég és munkavállaló számára, akik még sohasem dolgoztak távolról, ez egy teljesen új munkarend.

A vállalatok sietősen összeállították az iránymutatásokat, és reménykedtek abban, hogy minden rendben lesz. A munkavállalók pedig azon aggódtak, hogy vajon technikailag működni fog-e minden otthon is.

Az amerikaiak kétharmada tud otthonról dolgozni a koronavírus-járvány idején Forrás: Free-Photos / Pixabay

A Zippia.com álláskereső portál készített egy felmérést, hogy megtudja, hogyan befolyásolja ez az új helyzet az amerikai munkavállalók életét. A felmérés során a portál azt találta, hogy

a munkavállalók kétharmada tud otthonról dolgozni és a megkérdezettek 51 százaléka ezt folytatná is a járványveszély elmúlta után is, miközben kevesebb, mint ötödük szerint fogja csak ezt a munkáltatójuk felajánlani.

Általában a legtöbb ember termelékenyebbnek érzi magát otthon, de az idős emberek szignifikánsan hatékonyabbnak érzik magukat otthon, mint a fiatalabb munkavállalók. A megkérdezettek 51 százaléka inkább teljes munkaidőben otthonról dolgozna, mint visszamenne az irodába.

Íme a felmérés legfontosabb eredményei.

Forrás: Zippia.com, Origo
Forrás: Zippia.com, Origo
Forrás: Origo
Forrás: Origo
Forrás: Origo

A koronavírus példátlan méretű kísérletet indított el az otthoni munkavégzés területén. Ugyanakkor még túl korai lenne megmondani, hogy ez mennyiben változtatja meg az amerikai munkaerő működését, bár sokan úgy gondolják, hogy a cégüknél a járványveszély után is fennmaradhat az otthoni munkavégzés.

Forrás: Zerohedge.com