A Starbucksot is megviseli a koronavírus-járvány

népszerű márkák galéria, starbucks
The logo of American coffee company and coffeehouse chain Starbucks is seen in Munich. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Starbucks bejelentette, hogy a második negyedévben az előrejelzésük szerint a felére csökken a vállalat bevétele a koronavírus okozta helyzet miatt.
Vágólapra másolva!

A Starbucks részvényei a hírre 2 százalékot estek. A vállalat jelenleg 84 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik, ez viszont 18 százalékkal kevesebb, mint tavaly év végén volt.

A világ legnagyobb kávézólánca szintén módosította a fiskális előrejelzését az egész évre vonatkozóan.

Az év elején még arra számítottak, hogy a globális bevételük idén 6 és 8 százalék között növekszik majd, míg az eladások 3-4 százékkal, azonban ezt a prognózist most visszavonták a járvány okozta és állandóan változó hatások miatt.

The logo of American coffee company and coffeehouse chain Starbucks is seen in Munich. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto) Forrás: AFP/NurPhoto/Alexander Pohl

A Starbucks szintén bejelentette, hogy a bolti eladások 3 százalékkal estek eddig a második negyedévben, pedig az első negyedévben még 8 százalékos növekedést produkáltak az Egyesült Államokban. Ennek legfőbb oka, hogy a kávézók többsége már nem fogad vendégeket. Az ügyfelek már csak házhozszállítással tudnak rendelni.

Március utólsó hetében a bolti eladások már 60-70 százalékkal voltak alacsnyabbak, mint korábban.

Az amerikai és a kanadai alkalmazottak május 3-ig még biztosan kapnak fizetést még akkor is, ha jelenleg nem tudják elvégezni a munkájukat. Azok a dolgozók, akik a járvány ellenére is folytatják a munkát óránként 3 dolláros bónuszt kapnak.