Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Starbucks komoly technológiai beruházásokra készül Kínában

Daily Life In Milan milano starbucks politcs EUROPE euro elections salvini meloni stazione centrale huawei huawei android huawei crisis advertising posters political posters European votes posters starbucks stazione centrale starbucks milano starbucks cof
A Starbucks alapítója mindenképp olyan nevet akart találni, amely ST-vel kezdődik, mert erősnek találta ezt a kombinációt. Végül egy régi bányászati térképen talált egy kifejezést, hogy Starbo, akkor beugrott neki a Mody Dick egyik szereplőjének neve, aki Starbuck.
Vágólapra másolva!
A Starbucks partnerséget kötött a Sequoia Capital kockázatitőke-társasággal annak érdekében, hogy a világ második legnagyobb gazdaságában új technológiai megoldásokba fektessen be – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

A kávélánc elmondta, hogy a társbefektetés mellett „kereskedelmi partnerségeket fog létrehozni a következő generációs élelmiszer- és kiskereskedelmi technológiai vállalatokkal".

Illusztráció Forrás: NurPhoto/Mairo Cinquetti/NurPhoto/Mairo Cinquetti

A partnerségnek köszönhetően a Starbucks kávéláncnak

lehetősége adódik bekapcsolódnia a legdinamikusabban működő kínai technológiai vállalkozásokba,

hogy ügyfeleiket Kínában létrehozott innovációkkal érjék el – összegezte Belinda Wong, a Starbucks China elnöke és vezérigazgatója sajtóközleményében.

Az amerikai vállalat így korai hozzáférést kaphat a „kiskereskedelmi piacon megjelenő ötletekhez, lehetőséget teremtve a stratégiai befektetésekhez". Valamint azok a cégek, amikbe befektetnek, képesek lesznek kihasználni a Starbucks kiskereskedelmi szakértelmét, méretét és infrastruktúráját – tette hozzá az elnök.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Alexander Pohl

A Starbucks, hogy fellendítse üzleti tevékenységének digitális aspektusát Kínában – az egyik legfontosabb piacán –, 2018-ban partnerséget kötött az Alibaba e-kereskedelmi óriással is, termékei kiszállításáról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről