A Daimler növekvő nyereséget vár a Mercedesek eladásából idén

Mercedes gyár Kecskemét
Vágólapra másolva!
A Daimler közlése szerint a Mercedes-Benz személy- és teherautó üzletága teljes éves működési nyeresége idén meghaladhatja az előző évi szintet, de a vállalat ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy a koronavírus-járvány a csoport második negyedévében még nehézséget okozhat.
Vágólapra másolva!

Arra számítva, hogy magasabb a nemfizető lízingvásárlók aránya, a gépjárműgyártó 448 millió euróra (158 milliárd forintra) emelte a Mercedes-Benz autók bérbeadását, illetve vásárlását érintő kockázati céltartalékot, noha a fizetési késedelmek még nem kezdtek el emelkedni.

Az elemzők elégedettek a vállalat pénzügyi gazdálkodásával.

"Senki sem örül ezeknek a számoknak, melyeket eddig az iparágban láttunk, de úgy tűnik, hogy

- mondta Philippe Houchois, a Jefferies elemzője.

A Mercedes-Benz személy- és teherautó üzletága idei nyeresége meghaladhatja az előző évi szintet a Daimler várakozásai szerint Forrás: Mercedes/Dudar Szilard

A Daimler számításai szerint a csoport kamatok és adók fizetése előtti eredménye, az EBIT a 2019-es szint alá esik, de mivel az egy évvel korábbi időszakban jelentős egyszeri tételek merültek fel, ezért

a Mercedes-Benz személy- és teherautó üzletágától a cég most azt várja, hogy az előzőhez képest jobb EBIT-eredményt ér el.

A Daimler ragaszkodik az osztalékfizetési javaslatához, az elegendő likviditása miatt pedig úgy látja, hogy

nem lesz szüksége állami támogatású kölcsönökre.

A cég a múlt héten tette közzé az előzetes eredményeit: az első negyedéves működési eredményük közel 70 százalékkal esett vissza. Az első negyedéves EBIT 617 millió euró volt, szemben az előző évi 2,8 milliárd euróval, amelyből 510 millió euró a Mercedes-Benz személygépjármű üzletágból származott.

Forrás: Reuters.com