Újabb 250 ezer dolgozót vesz fel az amerikai bevásárlócég

vásárlás, bevásárlás, bevásárlókocsi
Vágólapra másolva!
Az élelmiszer-házhozszállítással foglalkozó Instacart a tervek szerint újabb 250 ezer munkavállalót vesz fel alig egy hónappal azután, hogy háromszázezer új dolgozót kezdett alkalmazni. A vállalat szerint a szolgáltatás iránti kereslet hihetetlenül megugrott, de azt is közölték, hogy további lépéseket tesznek a dolgozók védelmének érdekében.
Vágólapra másolva!

Az Instacart a munkavállalók védelme érdekében a telefonos alkalmazásukon belül feltöltött egy kérdőívet, amit bármikor kitölthetnek az alkalmazottak.

Ebben főleg az egészségügyi állapotukra vonatkozó kérdésekre kell válaszolniuk, ha pedig egy dolgozó nem érzi jól magát, az Instacart segít, hogy megfelelő egészségügyi ellátásban részesüljön.

Természetesen mindenkinek biztosítani fogják a különböző egészségügyi védőfelszereléseket és saját kézfertőtlenítőt. Azonban ezek beszerzését a cég április második felére ígérte, és sok alkalmazott arról számolt be, hogy egyelőre még nem kaptak ezekből a létfontosságú termékekből.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A dolgozók egy honlap segítségével igényelhették a maszkokat, az oldal azonban szerintük olyan rosszul volt megcsinálva, hogy alig lehetett rajta kiigazodni és ráadásul folyamatosan le is fagyott, így sokan meg sem tudták rendelni a védőfelszereléseket, többszöri próbálkozás ellenére sem. Az Instacart szerint azért volt szükség egy ilyen felület létrehozására, hogy csak azok igényelhessenek felszerelést, akiknek tényleg szüksége van rá.