Nyáron mutatkozik be a svéd bútorlánc újítása

húsgombóc
Vágólapra másolva!
Az IKEA augusztusban hozza forgalomba svéd húsgombóc ételének vegán változatát. A 35 éve kínált húsgombócnak ezzel a növényi alapú alternatíváját is megteremti a svéd lakberendezési kereskedőóriás, mely része a vállalat fenntarthatóbbá válásával kapcsolatos széleskörű törekvésének.
Vágólapra másolva!

Az IKEA az ikonikus svéd húsgombóc ételének vegán változatával rukkol elő az idei nyár folyamán, melyet az áruházaiban található éttermeiben szolgál majd fel.

A leginkább lakberendezési tárgyairól ismert cég nemrég megerősítette, hogy

a növényi húsgombócból készült étele ez év augusztusától lesz kapható.

A hírt, miszerint a húsgombócának vegán alternatíváját teszteli, eredetileg 2019 májusában jelentette be.

Tradicionális svéd húsgombócának vegán változatát is kínálja majd augusztustól a svéd áruházlánc (a kép illusztráció) Forrás: shutterstock.com

Az IKEA svéd húsgombócait, amelyeket jellemzően tejszínes mártással, burgonyapürével és vörösáfonya lekvárral szolgálnak fel, már több mint 35 éve kínálja az üzleteiben található éttermekben, így az a cég ikonikus ételévé vált.

Világszerte naponta mintegy kétmillió húsgombócot szolgálnak fel.

Az IKEA ma már alternatívákat kínál az eredeti marha-sertéshús keverékű húsgombócokhoz. Ide tartoznak a zöldséggolyók, a csirkegolyók, valamint a lazac- és tőkehal gombócok, amelyeket 2018-ban indítottak el.

Az IKEA azon lépése, hogy növényi alapú húsgombócot kínáljon, része a társaság fenntarthatóbbá válásával kapcsolatos átfogó stratégiájának.

Forrás: Businessinsider.com