Évi ötmilliárd forintnyit keres az egyik amerikai focis szakkommentátor

Tony Romo, kommentátor
NEW YORK, NY - MAY 16: Tony Romo attends the 2018 CBS Upfront at The Plaza Hotel on May 16, 2018 in New York City. Matthew Eisman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Dallas Cowboys amerikai foci csapat korábbi irányítója, Tony Romo évi 17 millió dollárt fog keresni a CBS-szel kötött új szerződése alapján. A játékosból lett kommentátor jelenleg az egyik legnépszerűbb a szakmában, komoly csata volt a tévétársaságok között a szerződtetéséért, azonban Romo marad a CBS-nél.
Vágólapra másolva!

Az előző héten Tony Romo a történelem legnagyobb tévés sportelemzői szerződését írta alá. Az évi 17 millió dolláros (5,048 milliárd forint) szerződés több mint duplája a korábbi 8 millió dolláros rekordnak. Még ha az inflációhoz is igazítjuk a korábbi csúcstartó, John Madden fizetését, Romo még akkor is 3 millióval többet keres évente.

A CBS egyik forrása szerint Romo szerződése legalább 5 évre szól, így a lejártáig, vagy az esetleges hosszabbítással, bőven 100 millió dollár fölött fog keresne.

Érdekesség, hogy a Dallas irányítójaként 14 szezon alatt 127 millió dollárt keresett, ezt pedig szakkommentári karrierje során túlszárnyalhatja. A Cowboysnál csupán három olyan éve volt, amikor többet keresett 17 millió dollárnál.

Tony Romo, a Dallas Cowboys egykori irányítója és a CBS szakkommentárja Forrás: AFP/Getty Images/Matthew Eisman

A CBS azért ajánlott ekkora összeget, mert a hírek szerint az ESPN is versenybe volt Romoért, néhány forrás szerint pedig akár 20 millió dollárt is hajlandóak lettek volna ajánlani, ezt viszont később a médiavállalat cáfolta.

Annak fényében, hogy a CBS több milliárd dollárt költ el évente az NFL közvetítések megszerzésére, Romo szerződése nem fogja csődbe vinni a társaságot, így ráadásul megmaradhat a sokat dícsért páros, amit Jim Nantz-zel alkotnak.