Elindult a felsőtagozatosoknak szóló ZöldOkos Kupa

ZöldOkos Kupa, döntő, 2018.04.27., Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium,  Fenntarthatósági Témahét
Vágólapra másolva!
A versenyt idén is a Fenntarthatósági Témahét keretében rendezik meg. Azt, hogy napjainkban a fenntarthatóság az országhatárokon átívelő fontos kérdés, az is bizonyítja, hogy idén már az egész Kárpát-medencéből nevezhetnek magyarajkú diákok. A Fenntarthatósági Témahét és a ZöldOkos Kupa az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kiemelt támogatásával a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében valósul meg.
Vágólapra másolva!

A felső tagozatos diákok részére meghirdetett csapatverseny feladatsorai 2020-ban kiemelten

az energia, a klímaváltozás és az egészségnevelés témaköreiben kerültek kidolgozásra.

A 2020. május 15-ig tartó verseny három online fordulóból, megyei elődöntőkből, regionális középdöntőkből és végül egy Kárpát-medencei döntőből áll. A ZöldOkos Kupára a magyarországi és határon túli 3 fős csapatoknak és felkészítő tanáraiknak itt lehet regisztrálni 2020. március 13-ig.

A ZöldOkos Kupa fenntarthatósági tudásverseny idén már a teljes Kárpát-medencére kiterjed Forrás: Csudai Sándor - Origo

Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a Fenntarthatósági Témahét tematikájának, a gyerekek életkori sajátosságainak és érdeklődési területeinek figyelembevételével, valamint szakemberek és pedagógusok bevonásával készítik a verseny feladatsorait, szervezik az izgalmas versenyhelyszíneket.

Fontos, hogy minél több iskola, pedagógus és szülő ismerje a Kupát és indítson felkészült csapatokat a megmérettetésen.

A ZöldOkos Kupa népszerűségét bizonyítja, hogy a versenyen minden évben egyre nagyobb számú csapat vesz részt, tagjaik között pedig egyre több a visszatérő diák, tehát a tudáspróbán való részvétel nemcsak szellemi kihívást jelent a fenntarthatóság iránt érdeklődő és arra érzékeny tanulók számára, hanem egyben hagyományteremtő erővel is bír.

Kép a 2019-es döntőről Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

A ZöldOkos Kupa múlt évi döntőjén a mai gyermekek - sokszor felnőtteket is megszégyenítő - környezeti tudatosságát, felelősségérzetét és tárgyi tudását

hangsúlyozta Krakkó Ákos, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kommunikációs igazgatója az alábbi videón.

A verseny első és a második online fordulója már kitölthető, a harmadik online forduló 2020. március 2-án lesz elérhető. Mindhárom online forduló 2020. március 13-ig tölthető ki a verseny központi honlapján.