Az Alstom belevásárol a Bombardier-be

LGV, vasút, Marokkó, Casablanca, Tanger
(FILES) In this file photo taken on June 26, 2015, a carriage of a high speed train TGV produced by Alstom is loaded on a ship leaving for Tangiers, Morocco, at La Rochelle's harbour. - French President Emmanuel Macron is in Morocco to inaugurate with King Mohammed VI on November 15, 2018 the new high-speed TGV rail link between Tangiers and Rabat. (Photo by Xavier LEOTY / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bombardier 7 milliárd dollárért adja el a vonatokat gyártó részlegét az Alstomnak. A tranzakció lezárását követően a Bombardiernek már csak a repülőgépgyártó divíziója marad meg.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal értesülései szerint kanadai Caisse de dépôt et placement nyugdíjlapkezelő is eladja 32,5 százalékos részesedését a Bombardier vonatgyártó részlegében az Alstomnak, majd az újonnan létrejövő, egyesített vállalatban kisebbségi részesedést vásárol.

A Bombardiernek 2025-ig 7 milliárd dollárnyi adóságot kell rendeznie,

ezért mostanában egyre több részleget adnak el annak érdekében, hogy stabilizálódjanak a vállalat pénzügyei. Az előző héten már bejelentették, hogy eladják kisebbségi részesedésüket az Airbus A220-ban.

illusztráció Forrás: AFP/Xavier Leoty

A Bombardier Transportation közel 1000 munkavállalót foglalkoztat Quebecben, többségük a vállalat La Pocatière-i gyárában dolgozik, összességében pedig 3000 alkalmazottjuk van Kanadában.