Kisbefektetők is finanszírozhatják az új budapesti konferenciaszállót

kamat, hozam, kötvény, profit
bankjegy HASZNÁLATI TÁRGY pénz TÁRGY
Budapest, 2011. augusztus 5. Euró bankjegyeket számol egy pénzváltó alkalmazottja Budapesten. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
A beruházás több mint 13 milliárd forintos költségét a legalább félmillió forintot fialtatni képes kisbefektetők is meghitelezhetik, az Europa Investment Property által évente 7,5 százalékos kamattal kibocsátott, 2022 végén lejáró kötvények lejegyzésével.
Vágólapra másolva!

Az mfor.hu egyik olvasójának a jelzése alapján derült ki, hogy új szálloda épül Budapesten.

A befektetési ajánlat egy hároméves lejáratú, évi 7,5 százalékos fix kamatozású kötvény, amelybe legalább félmillió forinttal lehet beszállni.

A kötvény negyedévente fizet kamatot, az elsőt már rögtön 2020. január 15-én.

Az ajánlatot telefonon terjesztik, de kérésre e-mailt is küldenek. Ebben az olvasható, hogy „a kötvények kibocsátója egy 20 éves tapasztalattal rendelkező, ingatlanberuházással és -fejlesztéssel – azon belül lakó- és kereskedelmi ingatlanok vásárlásával, felújításával – foglalkozó nemzetközi cég, az Europa Investment Property".

A cég legújabb, 40 millió eurós (körülbelül 13,3 milliárd forintos) projektjének, a Budapesten épülő új konferenciahotelnek a megfinanszírozásába szállhatnak be a kisbefektetők.

Az új szálloda egy 300 szobával, kávézóval, bárral és étteremmel kibővített épület lesz, amelyet várhatóan 2021. decemberében fejeznek majd be.

null

null

Az új szálloda látványterve - Fotó: Europa Property

A lap megkereste a Magyar Nemzeti Bankot is, amelynek válaszából az derül ki, hogy tudnak a kötvénykibocsátásról, az építtető cég a beruházási költség felét, tehát mintegy 20 millió eurót kíván kötvények értékesítéséből megfinanszíroztatni.

Az Európai Unióban érvényes szabályok alapján másik uniós tagállam nemzeti bankja által már jóváhagyott kötvénykibocsátásra nem kell hazai engedély, azt csupán be kell jelenteni.

A kötvény névértéke ötszázezer forint. Lejárat előtti visszaváltáskor minden egyes kötvény után 70 ezer, illetve 120 ezer forinttal kevesebbet kap vissza a befektető, attól függően, hogy a 90 napos tilalmi időszakot követően mikor szeretne hozzájutni a befektetett pénzéhez.

Magyarországon az értékesítést - köztük a magyar magánszemélyek megkeresését - az Europa Investment Property HU Kft. végzi, amely a cseh kötvénykibocsátó magyarországi kapcsolattartója.

Az évi 7,5 százalékos hozamígéret a jelenlegi pénz- és tőkepiaci környezetben kiugróan magasnak számít.

Az új konferenciaszálló építése kapcsán az örkormányzati egyeztetések, engedélyezési folyamatok zajlanak jelenleg, a tervek szerint a szálloda építése 2020-ban kezdődhet meg.

Hegyvári Bálint, az Europa Investment Property értékesítési vezetője a lapnak nyilatkozva megjegyezte, hogy szeretnék, ha a 20 millió euró értékben kibocsátandó kötvényükből 4-8 milliónyit a hazai kisbefektetők vásárolnának meg.

Forrás: Mfor.hu