Újabb autóipari beruházás érkezhet Magyarországra

Túlélési tippek autó kocsi biztonság visszapillantó tükör
15375567 - catching the car on the highway, in the rearview mirror
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság információi szerint az elkövetkező hetekben bejelenthetik a Murakami Corporation magyarországi beruházását, ugyanis a lap úgy tudja, január közepén az autóipari beszállító magyar leányvállalatot alapított.
Vágólapra másolva!

A japán társaság a személyautó-visszapillantók gyártása mellett a járműiparnak is szállít kamerát, emellett épület- és bútorüveget is készít. A cégcsoport Ázsiában és az Egyesült Államokban is rendelkezik érdekeltséggel, míg Németországban 2017-ben alapítottak leánycéget.

A lapnak a hazai befektetés hírét nem erősítette meg a cég kézbesítési megbízottjaként megjelölt Explico Zrt. A Világgazdaság szerint

a Murakami Corporation érkezését leginkább az támasztja alá, hogy január 14-én a Murakami Corporation egyedüli tagjaként hazai vállalatot alapított Murakami Manufacturing Kft. néven.

A lap szerint a cég székhelye megegyezik az Explico Zrt.-vel.

Egy többek között visszapillantó-tükröket gyártó japán autóipari beszállító érkezhet Magyarországra 123RF

A Világgazdaság úgy tudja, hogy a kft. tavalyi alapító okirata alapján a cég általános tevékenysége a gépjárműalkatrész-nagykereskedelem, a társaság főtevékenységei között szerepel a lemez, fólia, cső, műanyag- és gumitermékek, járműmotor-alkatrészek és síküveg gyártása is.

A leányvállalat jegyzett tőkéje hárommillió forint, a cég vezető tisztségviselője a Világgazdaság szerint Maeda Kenta, aki egyben az anyavállalat vezető menedzsere is.