Óriási kölcsönt venne fel a Boeing

Ryanair, sorban állás
Ryanair low cost airline as seen in Thessaloniki's international airport "Makedonia". Ryanair uses SKG airport as a hub with local crew. The airline operates currently 464 Boeing 737-800 and has an order for 16 same airplanes and 135 Boeing 737 MAX 8. July 28, 2018 - Thessaloniki, Greece (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Reuters információi szerint a Boeing több bankkal is tárgyal egy 10 milliárd dolláros hitel felvételéről. Erre a 737 Max körül kialakult helyzet miatt van szükség, mert az elmúlt héten kiderül, hogy újabb gond lehet a repülőgéptípussal.
Vágólapra másolva!

A Boeing eddig 6 milliárd dollárnyi kölcsönt biztosított be, azonban a hírek szerint további 4 milliárd dollárt szeretne a bajba jutott repülőgépgyártó.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy márciusig már biztosan nem szállnak fel a 737 Max gépek, ráadásul nemrég egy újabb problémára is fény derült a típussal kapcsolatban, ezért az ügy még jócskán elhúzódhat.

illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

A Boeing átmenetileg leállította az összes 737 Max gyártását, addig pedig a vállalat nem is kap értük pénzt, amíg azokat le nem szállítják. Jelenleg az elkészült gépek is a Boeing telepein várják sorsukat, hiszen a vizsgálat lezártáig a legtöbb légitársaság nem kéri a gépeket, ezért viszont a Boeingnek késedelmi díjakat kell fizetnie.

A becslések szerint eddig több mint 9 milliárd dollárba került

a Boeingnek a teljes 737 Max fiaskó, az összeg pedig még tovább nőhet, amint befutnak a vállalat negyedik negyedéves számai. Szakértők szerint a Boeing nagyjából havi 1 milliárd dollárt veszít a földön ragadt repülőkkel.